Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Іван Лопатченко / Українська відповідь Борису Акуніну!

«Це полний прівєт Борису Акуніну з України!»- саме такою фразою актор та телеведучий Віктор Андрієнко гаряче вітав цьогорічних лауреатів конкурсу «Коронація слова» Владислава Івченка та Юрія Камаєва, говорячи про їх гумористичний детектив «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори». На початку листопада книжка вийде друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» та буде вперше презентована на книжковій виставці «Медвін».

 «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори»гумористичний детектив, який ще під час написання став унікальним творінням. Чи не вперше в українській літературі він був повністю написаний у Мережі дуетом авторів - Владиславом Івченком (Суми) та Юрієм Камаєвим (Кременець). Письменникам вистачило єдиної зустрічі в реалі, у львівській кав’ярні, щоб зрозуміти, що завдяки технічному прогресу та інтернет - діалогу можна створювати романи тандемом на відстані майже в 900 кілометрів. Авторка передмови, лауреатка Шевченківської премії Галина Пагутяк, стосовно написання книжки в Мережі зазначила: «Література, звичайно, не стає ні кращою, ні гіршою від подібних технічних засобів, бо пишемо ми не руками, а серцем і розумом».

 Провокаційно-сатиричний роман розповідає про Київ початку ХХ століття та про 12 справ агента царської охранки Івана Підіпригори, звичайно це не бездоганний Фандорін, але й на його будні припадають бомби, скарби Полуботка, попіл спалених «Кобзарів», валізи грошей і наркотики. Цими сатиричними пригодами автори наважились кинути виклик не тільки стовпам державності Російської імперії, але й монополісту детективно-пригодницького жанру Борису Акуніну.«Бурлескний типаж головного персонажа Івана Підіпригори вималюваний так само рельєфно, як біцепси під шкірою атлета. Певна річ, Геракл із охранки, розповідаючи про свої дванадцять подвигів-справ, намагається навіть поразку перетворити на перемогу»- зазначає про головного героя Галина Пагутяк.

 Тонкий та дотепний гумор авторів «Стовпа самодержавства» стає зрозумілим вже з опису дійових осіб: окрім агента Підіпригори, це і Михайло Опанасович — письменник-початківець, що носиться з ідеєю своїх майбутніх «Записок юного лікаря» про життя медиків в селі, і  Володимир Ілліч — косоокий, лисий, гаркавий революціонер, охочий до наспівування «Інтернаціоналу», і Надінька — вирлоока дружина Володимира Ілліча, сексуально стурбована конспіраторка, і Шевченко — апостол українствующих, ворог імперії, що шкодить їй з того світу. «Мова дуже цікава — класична наша, як "За двома зайцями". А у одній з історій з'являється навіть Михайло Булгаков» - резюмує стосовно книжки «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори» Віктор Андрієнко. 

 
 

Додав vanyalop 01 листопада 2011

Про автора

Література, мистецтво, творчість.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска