Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Юрій Андрухович / "На світі чомусь повно міст, які починаються з Б" — Андрухович

11 листопада на книжковому ярмарку "Медвін: книжковий світ" Юрій Андрухович презентуватиме свою нову збірку новел "Лексикон інтимних міст".

"Числові жарти супроводжували роботу над цією книжкою постійно (презентація відбудеться 11.11.2011 — ред.). Останнє речення написав 11.01.10, а текст після редагування на верстку вислав 08.08. Не хочу стверджувати, що це магія, але трохи жартів таки було. До друкарні ми здали її 01.10. Київ у ній 50-те місто. 13-ю, "нещасливою", літерою нашої абетки є не яка-небудь, а Ї – і спробуйте знайти місто, щоб на цю літеру починалося", - зазначив письменник і додав, що колись мав номер телефону 7-00-00, а зараз живе у будинку 77.

У книжці представлені всі літери української абетки, окрім м'якого знаку.

"На нього вже точно нічого не знайти. Є незручні в цьому сенсі літери – Ї, И, Й, Щ. Найбільше міст на Б. Їх і справді об'єктивно багато. Тобто, на світі чомусь повно міст, які починаються з Б. Не знаю, чим це пояснити. Нашої з вами країни, звісно, найбільше — 24 міста. Потім Німеччина, Польща. Далі, напевно, США. Переважно ж по одному, максимум по два міста з країни. Усі вони мені однаково дорогі. Але я от замислився, який із есеїв найсильніше люблю читати вголос для публіки. І вирішив, що це або про Гамбург, або про Оломоуц. Вони обидва анекдотичні, люди від них радісно сміються, а мені тільки того й треба", - зауважив Андрухович.

gazeta.ua

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_na-sviti-chomus-povno-mist-yaki-pochinayutsya-z-b-andruhovich/408086">Gazeta.ua</a>

 
 

Додав Chyzh 04 листопада 2011

Про автора

Поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Живе і працює в Івано-Франківську. Віце-президент АУП.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска