Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Брати Капранови / Брати відмовляються від «Книжки року»

Письменники і видавці Брати Капранови напередодні визначення переможців рейтингу «Книжка року 2011» заявили про те, що відмовляються брати в ньому участь. Про це вони написали на своїй сторінці на Facebook.

«Ми давно цікавилися у Родика (Костянтин Родик – президент рейтингу «Книжка року». – Ред.), якою є мета конкурсу окрім нагородження. Інакше кажучи, якими критеріями керуються експерти. Розбірної відповіді не отримали. Тому брати участь у конкурсі з незрозумілою метою і критеріями не вважаємо за потрібне», — стверджують Брати.

Крім того, письменники називають ще дві вагомі причини, щоби не брати участі в сумнівному, на їхню думку, рейтингу. «Експерти не читають всіх книжок, за які мають голосувати, — вважають Капранови. – У результаті голосують не за кращих, а за тих, кого прочитали. Саме тому вже стільки років конкурс не може вийти за межі друзів-знайомих, тобто «тусні», і переможці одній ті самі. Цього року ми точно знаємо, що більшість експертів наш, наприклад, роман не читала».

Зрештою, Брати є співорганізаторами книжкового ярмарку «Медвін/Книжка року», у рамках якого відбудеться церемонія нагородження «Книжки року 2011». А тому, щоби не викликати в читачів зайвих підозр у «корумпованості» конкурсу, письменники вважають «неприйнятним для себе брати участь у рейтингу».

Нагадаємо, що роман Братів Капранових «Щоденник моєї секретарки» ввійшов до коротких списків рейтингу «Книжка року 2011» у номінації «Жанрова література (детектив / пригоди / фантастика / любовний роман / історичний роман / молодіжна проза / автобіографії)» разом із двома книжками В. Єшкілєва (який, до слова, є експертом у цій самій номінації), «Сатириконом ХХІ» О. Ірванця, «Ефіопською ніччю» В. Кожелянка, «Жінкою для стіни» В. Лиса та збіркою оповідань «Письменники про футбол».

ЛітАкцент

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2011/12/08/braty-vidmovljajutsja-vid-knyzhky-roku/">ЛітАкцент</a>

 
 

Додав Sh.Ocean 08 грудня 2011

Про автора

Брати Капранови. Народилися 24 липня 1967 року в Дубосарах, Молдова. Закінчили Уральський політехнічний інститут і радіотехнічний факультет Московського енергетичного інституту.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска