Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Галереї Товари Інформація

Автори / Світлана Кльосова / Майстер-клас: виготовлення листівок в техніці Квілінг

Бумагокручення (також квіллінг англ. Quilling - від слова quill (пташине перо)) - мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій із скручених в спіральки, довгих і вузьких, смужок паперу. З таких паперових спіралей створюють квіти та візерунки, які потім використовують зазвичай для прикраси листівок, альбомів, подарункових упаковок, рамок для фотографій та ін. 

Вважається, що мистецтво виникло в середньовічній Європі (за іншими відомостями на Близькому Сході і в Стародавньому Єгипті), де монахині створювали медальйони, обрамлення для ікон та обкладинки для книжок, закручуючи на кінчик пташиного пера паперові смужки з позолоченими краями. Зблизька ці мініатюрні паперові шедеври створювали повну ілюзію того, що вони виготовлені з тоненьких золотих смужок (особливо часто такий спосіб обрамлення використовувався в бідних церквах).
 
У 15 столітті квіллінг вважався мистецтвом, в 19 – це стало  дорогою розвагою для придворних дам (і чи не єдиним способом рукоділля), так як папір, особливо кольоровий і високої якості, був дуже дорогим матеріалом. На жаль, папір недовговічний матеріал і мало що збереглося від середньовічних шедеврів. 
 
Більшу частину 20 століття він був забутим. І тільки в кінці минулого століття квіллінг відвойовує собі заслужене визнання, перетворюючись на повноцінне мистецтво.
А також, квілінг має ще й позитивний терапевтичний та заспокійливий вплив на людину. Адже в процесі створення зображення залучається не лише дрібна моторика рук, а й розвиваються пальці, загострюється чуття.
Тож робимо висновки, що квілінг - це не лише простий вид рукоділля, який потребує мінімум затрат, а й найкраща нагода приємно вразити дорогу Вам людину! Крутіть на здоров'я!
 
В результаті відвідання запропонованого майстер-класу ви будете мати гарні листівки, зроблені власноруч та оволодієте початковими знаннями цієї техніки:

Тривалість майстер-класу: 1,5 години
Максимальна кількість учасників: 6 дітей віком від 9 років
Вартість: 80 грн.
Місце проведення:
Культурний Центр "Арт-Вертеп", вул. Червона, 11

Заявку надсилайте за адресою: artvertep@gmail.com
Узгодження деталей за телефоном: +38 050 361 62 82

В листі бажано вказати:

  • бажані дату та час проведення МК
  • назва МК (зі списку нижче)
  • контактний телефон та електронну адресу
  • наявність знижки від арт-крамниці «Білокнижник»
  • необхідні примітки та побажання)

 
 

Додав ceny bab 22 грудня 2011

Про автора

Народилася в м. Дніпропетровську. Займалася театром, торгівлею, поезією, квіткарством, виховуванням дітей, вирощуванням помідорів та продюсуванням джаз-бенду.

Автори пов'язані с новиною

Культурний центр Арт-Вертеп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска