Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Вертеп з політичним підтекстом (Відео)

Київ – Традиційний різдвяний вертеп мистецьке об’єднання «Остання барикада» провело під стінами Лук’янівського слідчого ізолятора у Києві. Таке місце проведення вертепу обрали не випадково. Як пояснюють організатори, зараз у СІЗО перебуває неодноразовий учасник «зіркового» вертепу, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«Зірковий» вертеп «барикадівці» влаштовують уже вшосте. Проведення цьогорічного вертепу під стінами Лук’янівського СІЗО є не лише даниною українським традиціям, а і «актом дружби», пояснює народний депутат і голова мистецького об’єднання «Остання барикада» Олесь Доній.
 
У вертепі взяли участь письменники, народні депутати, музиканти, журналісти. Лесь Подерев’янський, Андрій Кокотюха та Юрко Журавель зіграли трьох царів, Богдан Бенюк – банкіра, Ірина Геращенко та Світлана Поволяєва – пастушків. Олесь Доній, Роман Чайка та Володимир Ар’єв під час вертепу одягнули міліцейську форму, а письменник Олександр Ірванець спробував себе у ролі Ірода. Заступник Луценка з опозиційної партії «Народна Самооборона» народний депутат Юрій Гримчак приміряв шахтарську каску.


У вертепі можна сказати те, що не дозволяють – Лірник 



Автор вистави, казкар Сашко Лірник пояснює, що саме у форматі вертепу можна сказати те, що сказати не дозволяють. «І у гумористичні формі доходить простіше», – додає казкар.
 
Олесь Доній розповідає про особливість влаштованого сьогодні театрального дійства: «Вертеп поєднує з одного боку традицію народних театрів, а з іншого боку, саме у вертепі можна було висміювати сучасність. Тому у нас введені, крім традиційних персонажів (трьох царів, Ірода, чорта), введено нові: міліціонери, вояк УПА, шахтар».

Я ніколи не була в приймальні Луценка чи Тимошенко – Геращенко
 
Народний депутат від НУНС Ірина Геращенко переконана, що зараз ув’язнені колишні лідери потребують найбільшої підтримки.
 
«Різдвяні і новорічні свята – це ті дні, коли ми згадуємо про віру… І маємо згадувати тих, кому сьогодні складніше. Мені здається, що політичні в’язням дуже важлива підтримка друзів. Я ніколи не була в приймальні міністра Луценка чи прем’єра Тимошенко. Коли ти при владі, у тебе дуже багато друзів. Але сьогодні, коли таким людям важко, просто дуже важливо продемонструвати підтримку», – каже Геращенко.
 
Українська влада не визнає судові процеси над Юрієм Луценком та Юлією Тимошенко політичними. Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за перевищення службових повноважень судять від травня, він перебуває за ґратами понад рік. Юлія Тимошенко вже засуджена у жовтні минулого року і нині відбуває покарання у харківській колонії.

Андрій Баштовий

radiosvoboda.org/

 
 

Додав Sh.Ocean 14 січня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

Автори пов'язані с новиною

Олесь Доній , Остання Барикада , Андрій Кокотюха , Богдан Бенюк , Світлана Поваляєва , Роман Чайка , Олександр Ірванець , Лірник Сашко (Олександр Власюк) ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска