Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Юрій Винничук / На Винничука "настукали" в Генпрокуратуру: за порнографію та заклик повалити владу

Народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому звинувачує митця у порнографії.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Леонід Іванович звернувся до Генпрокуратури за нашим листом, - каже політолог. - Це не перше його подібне звернення. Недавно він ще з трьома народними депутатами написав листа з приводу діяльності порноактриси Анастасії Гришай. Була порушена кримінальна справа, і актриса втекла до Чехії, де просить політичний притулок. Щодо творчості Винничука, звернення було проілюстроване багатьма його творами, серед яких порнографічний і некрофільський вірш "Так ніхто не кохав". Наші дії підтримує також академік Микола Жулинський".

За словами Бондаренка, до депутатського звернення додана думка лауреата Шевченківської премії Романа Іваничука.

"Мені, досвідченому в житті, жінках і сексі чоловіку, гидко читати... відверто брудні порнографічні екзерсиси Винничука...Начитавшись такого, і жінки не захочеш. Автор, може, психічно,хворий..."

"Особливо вразив нас недавній виступ Винничука на вечорі "Ніч еротичної поезії" в рамках книжкової ярмарки "Медвін", - продовжив Бондаренко. - Він прочитав свій вірш "Убий підараса" із натяками на діючу владу із закликом усунути її у неправовий спосіб. Потрясло запрошення ним на сцену 15-річної Марти Брижак із словами: "А тепер послухайте, чому навчають у львівських школах". І дівчина в короткій спідничці з двома косичками почала читати твори із триповерховими матюками. Вважаю, що такої розгнузданості вчать не викладачі львівських шкіл, а розбещенська творча діяльність самого Винничука, який відверто хизується своєю аморальною поведінкою".

Володимир Бондаренко не вважає звернення до Генпрокуратури посяганням на свободу творчості.

"Ми цінуємо справді високохудожні твори Винничука, його діяльність по популяризації Львова, публікації легенд цього давнього міста. Але поширення порнографії і розпалювання ворожнечі між людьми та насилля має переслідуватися за законом", - зазначає політолог.

http://gazeta.ua

 
 

Додав Chyzh 20 січня 2012

Про автора

  Юрій Винничук — український лінгвіст, журналіст, письменник, редактор. Біографія Освіту отримав у Прикарпатському університеті імені В.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска