Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Василюк (Тінь Сонця) Лукканон (2011 р) 6.42 Mb
Сергій Василюк (Тінь Сонця) Кабірова пісня (2011 р) 6.36 Mb
Сергій Василюк (Тінь Сонця) У цьому полі синьому як льон (2010 р.) 2,50 Mb
Сергій Василюк (Тінь Сонця) Вишневий садок (2010 р.) 8,81 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Сергій Василюк (Тінь Сонця) / У Києві стартував проект "Видатні українці"

28-29 січня в Києві стартував мистецько-просвітницький проект "Видатні українці" —  ініціатива, яка ставить собі за мету розказати більше про діяльність славних попередників та підняти з небуття досі незнані видатні імена українства. Захід відбувся завдяки спільним зусиллям автора проекту Сергія Василюка (лідер гурту “Тінь Сонця”) та активістів культурного центру “Етно-вечірки в Києві” Івана Юрчика, Олексія Захарченка та Олександра Клімашевського. Хлопці переконані, що такий проект має велике майбутнє та велику актуальність для патріотичного виховання суспільства, насамперед молоді, тож планують проводити подібні вечори щомісяця.

Прем'єрапроекту тривала два дні і була присвячена видатним українцям, народженим в січні, а також визначним подіям січня в українській історії. Гасло проекту “Якщо любиш — знай!”

28 січня акція відбулась у вишуканій залі Національної спілки письменників України. На ній були вшановані поети Василь Стус, Василь Симоненко, Володимир Сосюра, письменник Юрій Горліс-Горський. Великим відкриттям для багатьох гостей вечора стала постать Левка Мацієвича — легендарного пілота, видатного інженера та політика-самостійника. Доповідачами на вечорі були громадський діяч Володимир Шовкошитний, історики Володимир Сергійчук, Ігор Гирич, а також Сергій Василюк та Олексій Захарченко.

 Доповіді вдало поєдналися з читанням віршів українських класиків поетами Сергієм Пантюком, Дмитром Княжичем, Дмитром Щербиною та музичними виступами Михайла Бойка (гурт “Колір ночі”) та Сергія Василюка. На вечорі також були представлені щойно створені скульптором Дмитром Бур'яном гравюра Василя Симоненка та погруддя Юрія Горліса-Горського. Особлива увага вечора була зосереджена подіям напередодні бою під Крутами, Акту Злуки, 4-му універсалу Центральної Ради та діяльності Революційної української партії.

29 січня захід відбувся у Національному центрі народної культури — в музеї Івана Гончара. На ньому були вшановані хранителі української традиції  Володимир Антонович,  Павло Чубинський та Іван Гончар — Батько музею, художниця Марія Примаченко та меценат Платон Симиренко. Про видатних українців говорили завідувач архівами музею Лідія Дубиківська-Кальненко, економіст-аграрій Олег Стах та студентка Іра Горак.

Паралелі сучасності та минулого провів відомий громадський діяч Білорусі В'ячеслав Сівчик. Від організаторів доповідав Іван Юрчик. Окрасою вечора стали музичні виступи Тараса Компаніченка, Тараса Силенка та Сергія Василюка, пісні яких гармонійно поєднують українську традицію і патріотичне виховання.

На думку глядачів та гостинних господарів ініціатива вдалася, тож такі вечори потрібно зробити доброю традицією. Оргкомітет проекту “Видатні українці” висловлює щиру подяку Національній Спілці Письменників України та Музею Івана Гончара.

Прес-центр МПП “Видатні українці”,

29.01.12

 
 

Додав Chyzh 03 лютого 2012

Про автора

У молодіжних патріотичних колах Києва нині важко знайти людину, яка не чула б драйвового рок-гурту “Тінь Cонця”.

Автори пов'язані с новиною

Тарас Компаніченко , Марія Примаченко , Юрій Горліс-Горський , Сергій Пантюк , Павло Тичина, Максим Рильський, Володимир Сосюра , Василь Стус , Василь Симоненко , Тінь сонця

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска