Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ДахаБраха ДахаБраха Baby 2010 6,74 Mb
ДахаБраха Вальс (2009 р.) 14,09 Mb
ДахаБраха Тарілка (2007 р.) 3,19 Mb
ДахаБраха Конопля 3.26 Mb
ДахаБраха За дуби 5.09 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / ДахаБраха / Марко Галаневич ("ДахаБраха"): «Боїшся втратити щось своє – виступай у себе на кухні»

Цей унікальний містичний гурт підкорив українські, арабські, африканські музичні інструменти: від гармошки, акордеона, російської трещотки, віолончелі до індійських табла, буддійського гонгу, карпатського бухала, австралійського діджеріду, дарбуки, джамбе тощо. Вітчизняні шамани виступали на сценах Сибіру, Великої Британії, в Альпах та Карпатах, на Красній площі в Москві та під нічними «Східними Воротами» над Бахчисараєм. 7 лютого у Рівненському академічному музично-драматичному театрі вони ощасливлять українських меломанів. Ці гості з етно-минулого України – легендарний гурт "ДахаБраха". Єдиний чоловік цього музичного колективу Марко Галаневич розповідає про філософію гурту, рецепти приготування етнічних композицій, закулісся Євробачення-2011 та українське законодавство:

– Ми сідаємо, і робимо музику. Без обрядів і медитацій. Хоча знаємо, що, в принципі, існує практика медитації під наші композиції. Як ви розумієте, Схід і Захід в нашому житті не конфліктують. Стараємось брати найкраще з усіх культур, філософій і релігій, і розуміємо, що мудрість світу одна на всіх. Для всіх континентів, народів зараз спільне завдання – зберегти планету для наших нащадків хоча б такою, яка вона дісталася нам, і радіти кожному прожитому дню.

У нас немає явного лідера, намагаємось прислуховуватись до думки кожного, спільно вирішуємо важливі питання. Важливо не ставити свої особисті інтереси вище за інтереси команди – і все буде добре. До слова, ми, як і усі інші колективи, теж маємо творчі суперечки. Але нас надихають наші родини й сім’ї, зустрічі з прекрасними людьми, цікава музика, фільми, вистави. Ми маємо чудову землю, велику етнічну традицію, яка є основою нашої творчості.

– Для чого такому неформальному гурту, як ДахаБраха, форматний попсовий конкурс Євробачення (у 2011 році колектив був домінантом цього конкурсу – авт.)?

- Ми йшли на Євробачення з твердим розумінням того, що цей проект не буде для нас пріоритетним. У нас в країні з Євробаченням пов’язана купа скандалів. Тому, коли в датах співпав другий тур відбору і фестиваль в Любляні, ми вибрали останнє. Ось і все закулісся. Час показав, що ми зробили правильний вибір. Безумовно, нам би хотілося розповсюдити в світі міф про Україну як державу європейську, цивілізовану і культурну, що ми і стараємось робити, проте нам важко інформаційно змагатися з нашою владою, яка посилає у Всесвіт зовсім інші месиджі.

– Наприклад зменшення ефірного часу і додаткові податки на гастролі…

– Якщо говорити про перший законопроект, то зазначимо, що він ДахиБрахи ніяким чином не стосується. Нас не крутили в Україні по жодному радіо, ми рідко з’являлись в ефірах на телебаченні, про те, щоб глядачі могли побачити наш кліп на музичному каналі, теж не могло бути й мови. Ми звикли до того, що є неформатом для українського телерадіоефіру. Збори з гастрольних заходів – це нормально для всіх цивілізованих країн, але не в тому вигляді закону, який зараз пропонується. Він, як і більшість українських законів, зроблений не для того, щоб його виконували, а, навпаки, щоб якось оминали, тим самим підтримуючи корупцію на високому рівні.

- Незважаючи на це у Рівне ви приїжджаєте, і навіть з малечею…?

- Дочка Олени Цибульської точно не поїде до Рівного – морози. До того ж вона вже подорослішала і може кілька днів побути без мами. Але до цього їй довелося об’їздити всю Європу від Франції до Уралу. У таку морозну пору чекаємо теплоти від концерту. Рівне уже до виступу приємно вразило нас своїм креативом із шапками (фанати ДахиБрахи провели фотосесію із «фірмовими» шапками колективу і написом «Я йду на ДахуБраху. А ти?» – авт.). Це був чудовий рекламний хід.

Анна СВЕНТАХ,

sumno.com

 
 

Додав Chyzh 03 лютого 2012

Про автора

ДахаБраха – етно-хаос гурт Автор проекту – Владислав Троїцький  Світ виникає з Хаосу. Музика постає з душі етносу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска