Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Михайло Іллєнко / «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» заробив свій перший мільйон

Перший український національний фільм впевнено тримається у лідерах вітчизняного кінопрокату

За даними сайту Box Office Mojo, що відстежує касові збори від кінопрокату, картина Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» посіла 8-ме місце у рейтингу найпопулярніших стрічок позаминулого уїк-енду (9-12 лютого). Російський сайт «Кінобізнес» відзначає, що картина вже зібрала понад 1 млн. грн..

За даними російського джерела за останній уїк-енд (16-19 лютого) стрічка зібрала $19 260, посівши 10 місце в Україні за рівнем касових зборів. Загалом же за 32 дні прокату «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» зібрав, за даними росіян, $128 627, а це – понад 1 млн. грн.  

Підвищення цікавості публіки до стрічки ілюструють і дані Box Office Mojo. Так, за інформацією сайту, упродовж 9-12 лютого стрічка зібрала у прокаті $27 тис, що на 102% більше, ніж впродовж уїк-енду 2-5 лютого.

Нагадаємо, що картина «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вийшла в український прокат 19 січня. Протягом кількох місяців фільм можна буде побачити у різних куточках України. Зокрема, у четвер, 23 лютого, стартує прокат стрічки у кінотеатрах Тернополя та Рівного, 24 лютого – у Фастові. Причому географія прокату постійно розширюється.

Стрічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» розповідає про долю льотчика, Героя Радянського Союзу, якого у роки Великої Вітчизняної війни було звинувачено у державній зраді й засуджено до сталінських таборів. Не бажаючи провести решту життя за колючим дротом, відважний льотчик тікає. Доля заносить його на інший континент, де він знаходить притулок у індіанському племені, а згодом стає його вождем. Фільм став першою кінокартиною, знятою в Україні повністю українськими фахівцями і за українські кошти.  

На «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» було витрачено понад 16 мільйонів гривень, більше половини з яких надала держава. Напередодні нового року, 31 грудня, стрічка отримала перше в Україні Свідоцтво національного фільму.

Культура України

 
 

Додав Chyzh 22 лютого 2012

Про автора

Наймолодший із трьох братів режисерів Іллєнків. Народився 1947 року, закінчив Московський інститут кінематографії (майстерня М.Ромма). Започаткований ним 1997 року кінофестиваль «Відкрита ніч» відбувається і досі й має дуже позитивне реноме

Автори пов'язані с новиною

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска