Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Культурний центр Арт-Вертеп / Про святкування Колодія (Масляної) в Культ Це "Арт-Вертеп" (+ відео звіт 26.02.12)

26 лютого 2012 року учасники та відвідувачі дніпропетровського Культурного Центру "Арт-Вертеп" гучно та весело відсвяткували Колодія (Масляну).
Пісень наспівались, млинцями пригощались, від колод відкупались, в результаті - опудало зими згоріло до попелу. Тож, весна стрімко суне до наших країв, а сніг делікатно тане, піддаючись масляним іграм з гарячими забавами.
Дякуючи Богові та старанням святкуючих, можна з упевненістю оголосити про відступ зимових холодів!
Напередодні святкування Колодія культурний центр "Арт-Вертеп" відкрив дві виставки: "Кодацькі Колоди" (дерев'яна скульптура та мініатюта Юрія Шковири) та "Nе у полі Мамай Nе воїн" (графіка Григорія Іващенка та Олександра Нем'ятого). Обидві виставки, перетинаючись композиційно, складають сюжет, в якому розкривається справжній козацький дух з належною йому характерницькою сутністю. Будучи окремими та самостійними виставками, разом вони підсилюють місії одна одної та створюють атмосферу, що піднімає на поверхню генетично закладені, (хоч і ретельно «виполощені») знання та надбання цілого українського народу з його глибиною та широтою.
І святкуючи Колодія серед образів-мамаївта в компанії троїстого складу гурту «Вертеп», учасники свята невимушено відчували себе невід'ємною частиною козацького роду, носіями культурно-естетичного коду нації.
Тож, святкуючи традиційні свята, долучаючи до них дітей - продовжуємо та відтворюємо відчуття національної свідомісті майбутнього нашої країни.

Як це було (сюжет з святкування Колодія (Масляної) в культурному центрі мистецької аґенції "Арт-Вертеп")
(автор відео: LELEK@-@RT):

Фотозвіт з святкування Колодія (Масляної) в культурному центрі мистецької аґенції "Арт-Вертеп")…

Фотозвіт з відкриття виставки "Кодацькі Колоди" (дерев'яна скульптура та мініатюта Юрія Шковири)...
Фотозвіт з відкриття виставки "Nе у полі Мамай Nе воїн" (графіка Григорія Іващенка та Олександра Нем'ятого)...

Бабінець Людмила, artvertep.com

 
 

Додав Nusya 01 березня 2012

Про автора

Мистецька Агенція "Арт-Вертеп" (www.artvertep.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска