Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Аліна і Каріна Гаєві / Малювати під музику можуть всі чи тільки сестри Гаєві?

Отже, чим зайняти себе суботніми зимовими вечорами, як не черговим перформансом? 10 березня у «Невідомому Петровському» відбулась презентація проекту сестер Гаєвих та гурту «КаЯRма» - «Електричні картинки».

В’язка різноманітна електронна музика (наскільки електронщина взагалі може бути різноманітною), тьмяне освітлення, яскраві фарби та малювання, швидке та ритмічне, в чотири жіночі руки. Мить - і на білому папері оживали чудернацькі квіти, усміхнені крокодили, невідомі кольорові лабіринти, вулиці та невигадані прапори…

«Мне кажется или всем пофиг? Нет, это только тому центральному столику пофиг»

 

Метою цього проекту була спроба досягнення повного інтерактиву з глядачами. Благородна мета, з огляду на те, що наша публіка звикла просто випивати, споглядаючи мистецтво в пів ока. Як це вийшло у сестер Гаєвих? На кожному столику було покладено декілька аркушів, на яких публіка могла намалювати все що забажає.  Забажали цього вечора – геометричних фігур, смайліків, зірку Давида… це з найбільш чітко окресленого.  Потім, кожній з таких картинок художниці дарували продовження, доповнюючи своїми деталями та змістом. Незгодних з боку глядачів помічено не було. Такий собі масовий сеанс арт-терапії.

Детальніше про «Електричні картинки» нам розповіли сестри Гаєві.

Про мету проекту та його втілення.

Метою цього проекту було його проведення, тобто реалізація. Можна сказати, що мета досягнена, тому що проект відбувся!Інтерактив збільшує інтерес публіки, а також - це як відчуття, що ти виконав бажання кожного відвідувача. На нашу думкуце цікаво для тих, хто бере участь, просто спостерігаючи, танасправді найцікавіше - це малювати!
Ми нічого особливо не оч
ікували від публіки крім участі і, здається, все вдалося, тому що глядачіактивно створювалиескізи,деякі ми навіть, не встигли домалювати, хоча весь захід тривав 2 години.

Про вибір музики.

Взагалі, ідея створення такого тандему з "КаЯRмою" виникла саме у "КаЯRми".  Тож поєднання саме з електронною музикою стало очевидним. Ми з сестрою практикували контактну імпровізацію в живописі і раніше, але без музичного супроводу.

Про репетицію імпровізації

Саме з Річардом, з "КаЯRми" у нас була генеральна репетиція в нашій галереї-книгарні "Чорна ящірка", але це був закритий захід для "своїх", відео з якого можна подивитись в соціальних мережах.

Про особисті враження

Малюнки з залу нам сподобались, тому що вони були різними і цікавими - це головне. Нам було над чим працювати і над чим замислитись.

І звісно ж – про мистецтво

Ми вважаємо, що все що створюється - є певною мірою мистецтвом! Головнестворювати з любов`ю. Звісно, ці картини не можна порівнювати навіть з нашими графічними або живописними роботами, але ж цінність в них не саме художня, а в тому, що вони створені швидко і в дві руки). Тож, «Електричні картинки» - це, як художній варіант слемів у поетів і батлів у музикантів.

Даринка Тітова,

МА "АртВертеп"

 
 

Додав oleenkka 12 березня 2012

Про автора

Отже декілька слів про себе. Народились ми 2 листопада 1986 року на широтах і просторах нашої кольорової України. Потім пішли до дитсадка… Потім - до школи… Наступним закладом була Придніпровська Державна Ак

Автори пов'язані с новиною

Дарина Тітова

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска