Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Максим Бородін / "Наивно считать, что мы все идиоты и панки"

В очікуванні виступу гурту «Пальто Sorry Бенд» про добротну небанальну поезію, про мінливу вокальність, адекватність суджень та майбутнє всіх реформ нам розповів Максим Бородін.

Арт-Вертеп: Як ви себе відчуваєте станом на березень 2012?

МБ: В нашому теперішньому складі ми вже граємо і репетируємо пів року. Є багато ідей - музичних, поетичних, танцювальних та інших. Є плани, надії, переконання. Думаю для березня 2012 зійде. Тим більше скоро і квітень 2012, що теж не погано.

Арт-Вертеп: Розкажіть трохи про саму групу «Пальто Sorry Бенд», а також про ідею проекту. Чим ще ви цікаві, окрім того, що «невокальная группа»?

МБ: «Невокальною» ми називалися два роки тому, коли разом з Симоном Чорним вирішили створити на основі моєї гітари, моїх віршів і артистичності Симона в подачі поетичного матеріалу таку собі команду, яку і назвали «Пальто Sorry Бенд». Співати ми не вміли, тому й акцентували на тому, що «невокальна». Тим більше на перше місце поставлено саме поезію. А справжню поезію, тим більш сучасну, тим більше не римовану, тим більше незрозумілу нікому, співати складно. Зараз Симон вже досяг дуже високого рівня, тому назва «невокальна» вже не актуально. Нам подобається грати нашу музику і це найголовніше в нашому колективі.

Арт-Вертеп: Ідея на початку створення групи була втілена в життя чи курс трохи змінився? Якщо так, то чому?

МБ:Ідея була така: добротна небанальна поезія в хорошій музичної атмосфері. Щось виходило, щось не виходило. Але після знайомства в минулому році з такими класними музикантами, як Антон Костильов, Рустам Ашрафі і Юля Ємел`яновська це стало набагато простіше і цікавіше. Наша ідея по-справжньому втілилася в життя. Ми створили з їх допомогою нормальний колектив, який представляє свій оригінальний, не схожий на інших музично-поетичний матеріал. Все решта додасться.

Арт-Вертеп: Розкажіть докладніше про особистостей вашої групи. «Наивно считать, что вы все идиоты и панки»?)

МБ:Фронтмен - Симон Чорний, наше обличчя, наш голос. По ньому судять про нас, нехай не завжди адекватно, але життя - це не спосіб сподобатися всім. Життя - це спосіб показати себе всім. Він артист, він епатажна людина, він інтелектуал, він людина-піар. Думаю, слід віддати належне - без нього не було б і колективу. Він точка, з якої почалася наша книга.

Барабанщик, наше серце, Антон Костильов, один з кращих барабанщиків Дніпропетровська і, не побоюся цього слова, України. Професіонал з багаторічним стажем, грав у багатьох музичних колективах, джазових та рокових. Завдяки йому, його порадам, його музичному баченню, ми стали звучати по-дорослому, по справжньому. Юля Ємел`яновська, бас-гітара, наші руки. Прихильник східного погляду на речі, що відбуваються в нашому житті. Чайний майстер. Майстриня на всі руки.

Рустам Ашрафі, наша спина, грає на такій кількості інструментів, в першу чергу народних і зроблених його ж руками, що складно перерахувати. У нашому колективі він грає на перкусійних інструментах, на флейті і на сазі, турецькому аналогу ситара, якщо так можна сказати.

Антон Белов, наше дихання, губна гармошка. Третій учасник, який зі мною і Симоном грав ще в першому складі групи два роки тому. З тих пір в музичному плані виріс до дуже гідного рівня. Його губна гармошка може перевтілюватися і на акордеон і на трубу.

Ну і я, ваш покірний слуга, поет і гітарист Максим Бородін. За ці два роки я вивчив ще кілька блатних акордів і написав пару сотень нових верлібрів. Такий наш склад. Ми всі несхожі один на одного, зі своєю долею, своїми поглядами, своїми тарганами в голові, своїми проблемами, радощами і невдачами. Тим ми й цікаві один одному і тим, хто нас слухає.

Арт-Вертеп: Кому ви адресуєте вашу творчість і в якому станні її краще за все сприймати? Чим викликаний помітний відхил в бік лірики? Чому ви не включаєтесь у такі актуальні зараз соціальні теми?

МБ: Напевно, наша творчість цікава таким же шизанутим (в хорошому сенсі цього слова) людям. Слава Богу, ще не всі люди ще схиблені на грошах, кар'єрі, успіху. Нам подобається грати нашу музику, а створюємо ми її разом. Кожен щось привносить своє, ми все це збираємо, перемішуємо і виходить музика «Пальто Sorry Бенд». Мені здається наш глядач той, хто любить неординарний підхід до творчості, хто слухав, слухає або слухатиме музику 60-70-х років. Джим Моррісон, Дженіс Джоплін, Лу Рід, Патті Сміт, Френк Заппа, Том Вейтс, Грейс Слік та інші. У нашій музиці багато східних мотивів, така собі інтерпретація буддійських основ, відсилання до того світу, який нам ніколи не зрозуміти і який ми можемо тільки уявляти і вигадувати. Все це вище соціальних проблем. Ніхто, ніколи не вирішить соціальні, економічні проблеми без зміни суті самої людини, її ставлення до іншої людини, до себе, до світу, до Бога, до майбутнього і минулого. Всі реформи проваляться, все соціальні гроші проп'ють, всі книги забудуться. Треба міняти людину.

Арт-Вертеп: Розкажіть будь ласка про свою нову програму «Хорошо подготовленная импровизация». Що новенького розкажете глядачам і чого від вас чекати?

МБ: Ця програма є спробою вийти за рамки нашого звичного складу. Гітарист захотів співати, тож чому б не спробувати. Тим більше він автор віршів. Тим більше необхідний новий матеріал для виступів, для нових дисків. Процес розвитку не повинен зупинятися ні на хвилину. 16 березня буде представлена програма з п'яти нових композицій і чотирьох, які увійшли в наш альбом «Дзен», записаний в грудні минулого року. Але там їх виконував наш основний вокаліст Симон Чорний. У цій програмі крім цього буде багато імпровізацій на мої вірші. Музичних і не тільки. З урахуванням того, що ідея такої програми, в такому виконанні і в такій якості виникла всього місяць тому, ми, справедливості заради, назвали її «імпровізацією», нехай і добре підготовленою. Нам важливо спілкування з публікою, а в форматі таких зустрічей як в Арт-Вертепі, це і відбувається. Важливо вже не те, що ми уявляємо, а та відстань між нами і глядачем - мінімальна відстань. В такому вузькому колі глядач уже співучасник дійства, а не свідок його. Тому всім нам зарахується співучасть.

Всіх бажаючих стати співучасниками чекаємо 16 березня о 19:00 у культурному центрі «Арт-Вертеп» (вул. Червона, 11). На вас обов’язково чекає гарна компанія, чайна церемонія від Юлії Ємел`яновської та «одна только страсть и никакой анестезии».

Дарина Тітова, спеціально для Арт-Вертепа

 
 

Додав Chyzh 14 березня 2012

Про автора

Народився в місті Дніпропетровськ у 1973 році. Вчився у школі. Навчався у будівельній академії. Писав вірші, друкував на машинці, потім на комп’ютері, потім у журналах. Роблю це і зараз.

Автори пов'язані с новиною

Культурний центр Арт-Вертеп , Мистецька аґенція Арт-Вертеп , Симон Чорний , Юлія Ємельяновська

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска