Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Австрійський культурний форум Oesterreichisches Kulturforum / Дні австрійської культури у Дрогобичі

Австрійська бібліотека та кафедра практики німецької мови ДДПУ ім. Івана Франка вдруге організовують Дні австрійської культури у Дрогобичі, які пройдуть 25-31 березня 2012 р. Для реалізації насиченої програми запрошені понад два десятки українських та австрійських дипломатів, науковців і фахівців. У програмі масштабного культурного свята передбачені наступні заходи:

Методичний семінар для вчителів німецької мови: "Австрійська література на занятті німецької мови" (маґ. Іріс Гогенедер), країнознавчий семінар для студентів "Австрійські свята і традиції" та "Музика з Австрії" (маґ. Норберт Габельт, маґ. Іріс Гогенедер), літературо- та мовознавчий колоквіум "Транскультурні студії австрійсько-українських літературних, культурних та мовних контактів", у рамках якого референти виступлять з наступними доповідями: «Міжнародне становище Австрії в історії та сучасності" (керівник Австрійського культурного форуму в Києві д-р Якуб Форст-Батталья), «Герман Блюменталь у контексті польської та української літератури в Галичині» (проф. д-р Алоіс Волдан, Віденський ун-т), «Теорія інтерпретації у "вісниківців" та Ганса Зедльмаєра: типологічні паралелі» (проф. д-р Петро Іванишин, ДДПУ ім. Івана Франка), «Краса versus злиденність: амбівалентний образ Галичини у Штефана Цвайґа» (доц. Ярослав Лопушанський, ДДПУ ім. Івана Франка), «Психоаналіз: сучасна роль спільної українсько-австрійської спадщини» (проф. д-р Йозеф Айґнер, Інсбрукський ун-т), «Меридіональні проблеми: дослідження творчості Пауля Целана у Бразилії» (доц. д-р Юліана Перец, ун-т Сан-Паулу, Бразилія), «Німецький мовний простір у концепції К.Е. Францоза та Івана Франка: український вектор інтерпретації та рецепції» (проф. д-р Микола Зимомря, ДДПУ ім. Івана Франка), «Мова, звучання та переклад Біблії Мартіна Бубера» (проф. д-р Петер Штеґер, Інсбрукський ун-т), «Нацональні варіанти німецької мови як рівноправні складові плюрицентричної мови» (доц. д-р Володимир Сулим, Львівський національний ун-т ім. Івана Франка), «Німецькі лексичні запозичення у південно-західних говорах України (на прикладі бойківського діалекту)» (доц. Василь Лопушанський, доц. Тарас Пиц, ДДПУ ім. Івана Франка), «Австрійська література ХІХ та ХХ ст. в суспільно-політичному та історичному контексті» (керівник Австрійського культурного форуму в Києві д-р Якуб Форст-Батталья).

Цікавою новинкою цьогорічних Днів Австрії в Дрогобичі будуть літературні читання "Дружба: Йозеф Рот і Штефан Цвайґ" (вступне слово, коментар і читання уривків листування письменників д-р Клеменса Ренольднера, керівника Центру Штефана Цвайґа в Зальцбурзі), ляльковий театр "Австрія Бохданського: три мініатюри з австрійської літератури" (у виконанні Крістофа Бохданскі, австрійського актора і режисера), презентація наукових видань: "Австрійська мала проза ХХ ст.: художня світобудова" (Іван Зимомря) та "Артур Шніцлер: поетика тексту" (Оксана Бродська), круглий стіл «Австрійська літературна та культурна спадщина в сучасній Україні» за участю усіх референтів та учасників семінару.

Від імені організаторів і референтів науково-культурного семінару щиро запрошую усіх бажаючих на цікаві зустрічі з австрійською культурою у Дрогобичі.

доц. Ярослав Лопушанський, керівник Австрійської бібліотеки

 
 

Додав Chyzh 16 березня 2012

Про автора

Австрійський культурний форум у Києві позиціонує себе як платформу австрійської культурної діяльності за кордоном та як платформу наукової співпраці між Австрією і Україною.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска