Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Друг Читача / Авангардні поети кількох поколінь вирішили оголосити 2012 роком Семенк

Авангардні поети кількох поколінь вирішили оголосити 2012 роком Семенка та в такий спосіб виправити помилку Верховної ради, яка забула про 120-річчя першого українського футуриста, ухвалюючи низку постанов щодо святкування пам’ятних дат.

«Рік Семенка» – це назва літературних читаннь авангардних поетів кількох поколінь – від шістдесятих до двохтисячних, які відбудуться цього вівторка в київській книгарні «Є». Свої улюблені вірші цього поета “Розстріляного відродження” прочитають Іван Драч, Іван Малкович, Анатолій Дністровий, Олег Коцарев, Любов Якимчук, Вано Крюгер, Богдан-Олег Горобчук. Також поети поділяться власними історіями, пов’язаними з Семенком, зокрема Іван Драч розповість про те, як святкували 100-річний ювілей першого українського футуриста. 

Як повідомляють організатори, планується оголошення списку заходів на 2012 рік, присвячених мистецькому авангарду загалом, та Михайлю Семенку зокрема.

Читання «Рік Семенка» відбудуться о 18 годині 27 березня в столичній книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3, метро “Золоті Ворота”).

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила низку постанов щодо відзначення ювілейних і пам’ятних дат, серед яких постанови про відзначення 100-річчя з дня народження Михайла Панасовича Стельмаха, 120-річчя з дня народження Миколи КулішаІмені футуриста Михайля Семенка, народженого 1892 року, розстріляного 1937 року та довгий час забороненого,  у цих документах не фігурує.

«Друг читача»

 
 

Додав Chyzh позавчора о 13:53

Про автора

Друг читача - книжковий інформаційний ресурс Ми знайомимо вас з книжковими новинами України на світу, з українськими та закордонними письменниками, новинами видавництв, допомогаємо зорієнтуватися у нових книжках.

Автори пов'язані с новиною

Михайло Стельмах , Іван Малкович , Іван Драч , Микола Куліш , Анатолій Дністровий , Олег Коцарев , Богдан-Олег Горобчук , Михайль Семенко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска