Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / У травні вийде «український» «Тотальний футбол»

У середині травня має вийти український переклад антології «Тотальний футбол», упорядкованої письменником Сергієм Жаданом. Книжка побачить світ у київському видавництві «Грані-Т», — повідомляє прес-центр видавництва.

Збірка вміщує есеї чотирьох українських та чотирьох польських авторів: Сергія Жадана, Євгена Положія, Наталки Сняданко, Сашка Ушкалова, Павла Гюлле, Марека Бєньчика, Наташі Ґерке та Пьотра Сємьона. До цього антологія вийшла в німецькому видавництві «Suhrkamp» та польському «Czarne».

Як зазначає Сергій Жадан у передмові до антології, ідея «Тотального футболу» виникла минулого літа в польських та німецьких видавців. «Ідея проста: написати не так про футбол, як про те, що зазвичай залишається поза спортивними трансляціями, – пояснює Жадан, – міста, посеред яких будуються стадіони, підлітки, які з дитинства ганяють м’яча на подвір’ях і шкільних майданчиках, історія та архітектура, культура й політика – всі ті щоденні й надзвичайно важливі речі, з яких формується наше життя, наші свідомість, пам’ять і надія. Адже футбол, за великим рахунком, це не паралельна реальність – він і є сама реальність, можливо, навіть у найкращому своєму вияві».

Кожен із авторів антології написав про одне з міст, у якому відбудуться матчі «Євро-2012»: Сергій Жадан – про Донецьк, Наталка Сняданко – про Львів, Євген Положій – про Київ, Сашко Ушкалов – про Харків, Павел Гюлле – про Ґданськ, Марек Бєньчик – про Варшаву, Наташа Ґерке – про Познань і Пьотр Сємьон – про Вроцлав.

За задумом упорядника, антологія «Тотальний футбол» розрахована не лише на футбольних уболівальників, а радше на тих, «хто не надто знається на статистиці, проте хотів би трішки більше дізнатися, що ж стоїть за цією Грою, чим живуть стадіони після того, як завершуються матчі, що запалює серця та горлянки десятків тисяч чоловіків, які живуть своїм щоденним життям, від гри до гри, святкуючи перемоги й переживаючи поразки».

Антологія має з’явитися у продажі в середині травня. Перші презентації «Тотального футболу» відбудуться в Києві, Харкові, Львові та Донецьку.

http://litakcent.com

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2012/04/13/ukrajinskyj-totalnyj-futbol-vyjde-u-hranjah-t/">ЛітАкцент</a>

 
 

Додав oleenkka 14 квітня 2012

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

Автори пов'язані с новиною

Сергій Жадан , Євген Положій , Сашко Ушкалов

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска