Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Міжнародне трієнале екологічного плакату 4-й БЛОК / Вперше в Києві: Міжнародна Трієнале екологічного плакату "4 БЛОК". 1000 кращих робіт з усього світу!

Екологічний плакат: він - працює!

19-29 квітня 2012

За тиждень вперше в Києві розпочнеться Міжнародна Триєнале екологічного плакату 4 БЛОК.

Масштабна подія відбудеться у чотырьох локаціях. Протягом 10 днів буде продемонстровано понад тисячу найкращих робіт з графічного дизайну, відібраних зі всього світу.

Плакат як засіб наочної агітації має певні привілеї вже майже три століття – ще відтоді, як він трансформувалася в окремий вид мистецтва з так званих «агітаційних гравюр» 16 ст., театральних афіш, політичних оголошень та вуличних інформаційних листків. Адже досі талановито зроблений за складними законами жанру плакат, навіть у сучасному просторі, захаращеному візуальною рекламою, залишається дієвим засобом. Він потрапляє точно у «больові точки» свідомості людини. Звісно, протягом історії такі його властивості не завжди використовувалися в благородних цілях. Але у даному випадку організатори триєнале гарантують: шкоди для свідомості не буде ніякої, сама лише користь. Оскільки основна мета, ба навіть місія Міжнародної триєнале, заснованої в 1991 році, до п'ятиріччя Чорнобильської аварії, – привернути увагу до екологічного становища планети не словами, які погано сприймаються сучасною людиною, а більш цікавою для сприйняття художньою артилерією – найкращими зразками сучасного світового плакату на екологічну тему. Плакат не завжди є лише засобом пропаганди, але й високохудожнім зразком графічного дизайну. Саме ця демократичність, влучність, дотепність та «експрес-подання» візуальної інформації завжди привертає до подібних подій величезну кількість відвідувачів.

У восьмий раз проект ініціює і підсумовує змагання дизайнерів-графіків, об'єднуючи його з просвітницькою екологічною діяльністю і соціальними акціями. Виставки плакатів в чотирьох локаціях будуть доповнювати художньо-екологічні акції, серія майстер-класів відомих дизайнерів: Мартін Вудтлі (Швейцарія), Лекс Древінський (Німеччина), Віталій Шостя (Україна), Анна Наумова (Росія), Радован Дженко (Словенія). До Києва приїдуть гості - дизайнери і екологи з далекого і ближнього зарубіжжя.

Для довідки:

«4-й Блок» - це художньо-екологічний проект зі світовою географією, більш ніж 20-річною історією і високим авторитетом у міжнародних професійних колах.

Заснований в 1991 році, до п'ятиріччя Чорнобильської аварії, учасниками ліквідації та молодими харківськими художниками, проект названий в пам'ять про 4-й енергоблок, що вибухнув 26 квітня 1986 року. А виставка-триєнале стала всесвітнім художнім форумом, спрямованим на дії по захисту навколишнього середовища. Основна експозиція перших 7-ми триєнале проводилась у Харкові і експонувалася, крім України, в Данії, Великобританії, Туреччині, Швейцарії, Німеччині, Польщі, Росії, США. В цьому році - вперше - Триєнале пройде в Києві. Художній рівень і географія учасників Триєнале виводить Україну в ряд країн, що мають глибокі корені і традиції графічного дизайну, де вже багато десятиліть проводяться професійні міжнародні форуми, такі як: Бієнале плакату в Варшаві (Польща), Бієнале графічного дизайну в Брно (Чеська Республіка), Московська міжнародна бієнале графічного дизайну «Золотая пчела», Міжнародна бієнале плакату в Колорадо (США) та ін.

 
 

Додав Nusya 17 квітня 2012

Про автора

«4-й Блок» – це художньо-екологічний проект c світової географією, більш ніж 20-річною історією і авторитетом у міжнародних професійних колах. Раз на три роки (триєнале) він демонструє досягнення світового плаката екологічного спрямування.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска