Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гурт DagaDana Tango (2010) 14,63 Mb
Гурт DagaDana Шуміла ліщина 9,57 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Гурт DagaDana / Музика на боці світла: у Києві зіграли сонячні DagaDana (Фото, Відео)

Один лише вигляд Даги Грегорович та Дани Винницької цього вечора давав зрозуміти, що весна і любов - вже у столиці. І хоча в політичному плані в Україні все досить неоднозначно, у музичному ж це блискуче тріо довело вкотре: світ просто не має кордонів і це важливо!

25 квітня виступом у столичному "Дивані" гурт DAgaDAna розпочав свій перший "всеукраїно-кишенівський тур". У вузькому, але дуже теплому колі друзів музиканти "вибухнули" порцією м'якого і красивого джаз-фолку з елементами електроніки від чарівної Даги. Хто не розумів польської і не знав слів – просто посміхалися від вуха до вуха.

Божественний голос Дани та її джазові варіації роблять народні пісні неупізнаваними. Серед відомих уже пісень DAgaDAna «Колір щастя», «Шуміла ліщина», «Роман», гурт також представив неймовірно мелодійну і дещо сумну пісню «Смак твій» на слова Софійки Андрухович, яка також прийшла цього вечора у «Диван».

  

Завдяки ж неймовірно веселій «акторці» Дазі слухачі дізнались, що грати можна не лише на звичайних інструментах - у дівчини в хід завжди йде весь набір резинових дитячих іграшок, а також будь-які підручні засоби. Ба навіть на пластиковій стічній трубі Дага,  виконуючи жартівливий «Свіньорж», навчила грати всіх!

      

Віртуоз гри на басах, Міколай Поспєшальский, поводився як і усі талановиті поляки: чудово грав, серйозно підспівував та виглядав абсолютно неприступним білявим принцем. Втім його майстерність від цього аж ніяк не постраждала!

Кілька пісень гурт заспівав разом зі своїм другом, письменником і музикантом, Любком Литвинчуком. Разом з гітарою Любка DAgaDAna набула блюзового відтінку та пряного смаку доброго грузинського вина.

"Ми думали, що сьогодні тут буде весь Київ, не розуміємо чому так сталося, що тут, здається, не весь Київ зібрався. Ну, будемо вважати, що це лише репетиція", - жартувала Дана.

Наприкінці виступу, тримаючись за руки під пісню «Хміль», всі ми, кому пощастило побувати на чудовій, такій рідній «ДагаДані» почулися однією родиною. Дівчата розчулили, зігріли і наповнили щастям душі киян, що 25 квітня відпочивали в «Дивані». Їх не хотілося відпускати! І ми з радістю запрошуємо їх ще не один раз завітати до Києва.  

Відео:

Джерело: Хвиля української музики «Молоде радіо»

 
 

Додав Chyzh 29 квітня 2012

Про автора

DagaDana поєднує у своїй музиці різні напрями: від класичного джазу і фольку до сучасної електронної музики.   До складу компанії входять українка Дана Винницька (Львів) і два польські музиканти Дага Грегоровіч (Познань) і Міко Поспешальск

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска