Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль NON STOP Media / Non Stop Media визначив переможців!

Завершився двотижневий Нон Стоп-забіг. За цей час пройшло 25 культурних подій, які знайшли своїх глядачів і не залишили байдужими. Презентації, майстер-класи, дискусії, кіно-покази, концерти, літературні читання та багато-багато іншого.

Вперше пройшла і була представлена ??на фестивалі харківська програма арт-резиденцій, і її учасники Міріам Кардосова (словацька сторона) та Аліна Клейтман (українська) взяли участь у фестивальних акціях-супутниках. Спецпроектом «Присутність Відсутності. Литовсько-українське молоде мистецтво» завершився річний досвід роботи в рамках масштабної міжнародної програми «Тандем» з обміну між культурними інституціями Європи.

У рамках конкурсної програми фестивалю більшість учасників вперше спробували свої сили в Нон-Стоповском форматі, а значить фест відкрив нові імена. Таким чином, головна мета фестивалю досягнута: ми дали можливість молодим заявити про себе, спробувати свої сили, протестувати рівень творчих амбіцій і власну конкурентоспроможність, познайомитися, поспілкуватися та обмінятися досвідом з колегами.

Вперше до складу високого журі увійшов і очолив його легендарний Віктор Мізіано, чия лекція з великим успіхом пройшла у другий день фесту в ЕрміловЦентре.

Завдяки розвинутій теоретичній платформі фестивалю харківська арт-спільнота придбалоа корисний і цікавий досвід. Традиційна для Нон-Стопа відкрита дискусія в цьому році вийшла гострою і емоційної, і, незважаючи на те, що, ініціюючи такий круглий стіл, організатори фесту свідомо йшли на заздалегідь прогнозовані провокації, залишається безсумнівна впевненість у важливості проведення подібних зустрічей, публічному вимові різних поглядів , позицій, точок зору на рух культурного процесу в Харкові.

І, звичайно ж, головне питання двох тижнів: хто переміг? Оголошуємо лауреатів!

Перше місце, абсолютний лідер двох етапів конкурсного відбору - Уляна Биченкова / Харків та її проект «Територія безконтрольного», в якому дуже зріло проявилися художній мінімалізм, авторське бачення і рефлексії людяності в бюрократичній системі.

Друге місце - автор, який останнім часом активно заявив про себе на харківській арт-сцені, проте вперше спробував себе в Нон-Стоп - Анна Бикова / Харків з проектами «Нуль перехід» і «Під наглядом», де візуальна естетика поєднується з концептуальним наповненням, відкритої душевністю і великим творчим потенціалом.

Третє місце цікаве відкриття фесту - Лариса Стадник / Харків, проект «Моя бабуся», який підкорив журі виразністю образу, свободою, сміливістю подачі, неклішірованним підходом до теми.

Приз глядацьких симпатій був визначений, практично, в процесі церемонії нагородження за результатами «народного голосування», проведеного протягом двох тижнів роботи підсумкової виставки. Він дістався В'ячеславу Ченцова / Харків за проект «Кримінальна Україна».

Організація будь-якого великого проекту - це досить складний і довгий процес і в ньому дуже важливо мати однодумців. Ми дякуємо всім партнерам, які підтримали фестиваль цього року: Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», Фонд Олександра Фельдмана, ЕрміловЦентр, VOVATANYA галерею, кінотеатр Боммер, журнали Art Ukraine, Українська Культура, ЧтоГдеКогда, Реприза, інтернет-ресурси Портал Культура, Арт- Вертеп, телеканали Р1, Естет, Робінзон, радіо Нова хвиля, телепрограму КультУра, радіопрограму Афішка і НН-студію.

Незважаючи на те, що фестиваль завершився, виставка проектів-фіналістів продовжить свою роботу до 20 травня (ЕрміловЦентр, пл. Свободи 4, с 12:00 до 20:00, без вихідних).

Підводимо підсумки, документуємо, аналізуємо НОН СТОП - 6, готуємо 7-й Фестиваль Молодіжних проектів "NON STOP MEDIA 2014»!

 
 

Додав Chyzh 01 травня 2012

Про автора

Биеннале "NON STOP MEDIA" Фестиваль Молодежных Проектов [открытый конкурс художественных проектов] Инициатор - Харьковская Городская Художественная Галерея. Основан - 2003 год/ формат биеннале с 2006г.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска