Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Европейські художники перетворять індустріальний Луганськ на арт-об'єкт

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, метою якого є трансформація великого індустріального міста в сучасний арт-об'єкт. За три дні, художники і вуличні артисти спробують перетворити Луганськ в місто-роман, а точніше - в місто-комікс, взявши за основу роман письменника Сергія Жадана «Ворошиловград».

Втрачаючи колишню міць промислового центру, в кінці 20ого століття Луганськ постав перед вибором подальшого розвитку. Зупинилися фабрики та заводи, складна екологічна ситуація і відірваність від загального українського контексту сформували імідж міста суворих людей і нереалізованих можливостей. Фактично, Луганськ перетворився на острів, де все існує за своїми особливими законами.

Літературне угруповання «СТАН», активно діє на Сході Україні і є одним з організаторів фестивалю, спробувала знайти вихід із ситуації, взявши курс від індустріалізації - до культурного будівництва.

15 - 17 травня, європейські експерти Артур Вабик (Artur Wabik), Єва Хубар (Ewa Hubar) проведуть безкоштовні майстер-класи зі створення коміксів, проведенню перформансів і вуличних імпровізацій.
16 - 18 травня Спеціально запрошені вуличні артисти Миколай Рейс (Miko?aj Rejs) і Уляна Биченкова (Uliana Bychenkova) прикрасять місто графіті за мотивами роману «Ворошиловград».
Підсумковий день фестивалю, 19 травня, пройде в унікальному для України Музеї авіаційної техніки (район ВВАУШ), де відбудеться презентація українсько-польського коміксу за мотивами роману Сергія Жадана «Ворошиловград», виконаного художником Мартіном Сурма (Marcin Surma). У ролі арт-десанту на сцені виступлять банди «Мертві груші», «1/16», «Miracle», а так же поети Літературної угруповання «СТАН».
ВХІД на всі заходи в рамках фестивалю - ВІЛЬНИЙ!

«Фестиваль« АРТОДРОМ » - це експеримент. За допомогою коміксів, графіті, перформансів, концертів ми з головою занурюємо Луганськ в сучасне мистецтво. Ми хочемо, щоб люди дивувалися, відчуваючи себе на вулицях, як у постмодерністському лабіринті. Події повинні сипатися їм на голову, дивуючи і захоплюючи їх.
Важливо зазначити, що роман «Ворошиловград» не випадково був обраний за основу фестивалю. Ця книга - своєрідне повернення боргу українського письменника Сергія Жадана зростила його Донбасу, спроба пояснити, що люди, які працюють на заводах і шахтах - мають свої цінності і свій погляд на речі. У ній автор говорить про солідарність простих людей, не охочих поступитися мрією дитинства », - розповідає про концепцію фестивалю поет Ярослав Мінкін.

Проект «АРТОДРОМ» реалізується Літературним угрупованням «СТАН» (Луганськ, Україна) і To.pole Association (Краків, Польща) у партнерстві з Форумом видавців (Львів, Україна) і Rita Baum Association (Вроцлав, Польща) в рамках програми культурних обмінів « TANDEM: Україна - Європейський Союз - Молдова ».

Підтримку проекту надали Європейська Комісія (Culture programme), Польський Інститут у Києві, Луганській обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

 
 

Додав ceny bab 08 травня 2012

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска