Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Фестиваль SoNoRo Festival / SoNoRo Festival. Презентація одного з найпомітніших фестивалів Східної Євпропи у Києві

Фестиваль SoNoRo Festival, одна з найважливіших мистецьких ініціатив в Східній Європі, презентуватиметься 12 і 13 травня в Колонному залі ім. Лисенка Національної філармонії України. Ініціатор презентації SoNoRo Festival в Києві – скрипаль Андрій Бєлов (Україна і Німеччина).
SoNoRo Festival було засновано у 2006 році альтистом Разваном Поповічі (Румунія і Німеччина). Батьківщина фестивалю – Бухарест.
Його заходи відбуваються як у найвідоміших концертних залах, так і в клубах, музеях та інших не зовсім традиційних для класичної музики приміщеннях, підкреслюючи творчий, навіть авантюрний підхід його молодих організаторів.

Фестиваль SoNoRo Festival проводив тури найбільшими містами Румунії, його концерти відбувалися у найпрестижніших залах по всьому світу, таких як Карнегі Хол в Нью-Йорку, Вігмор Хол в Лондоні, Концертхауз у Відні, Гастайг у Мюнхені та YMCA в Єрусалимі.

Задля створення іміджу Бухареста як європейського культурного центру SoNoRo Festival постійно співпрацює з іншими фестивалями, а саме: Kobe Music Festival (Японія), Дні камерної музики в Ризі (Латвія), Chiemgauer Musikfrühling та Kulturwald (Німеччина), Music at Plush (Великобританія), Sounding Jerusalem (Ізраїль), Tartini Festival (Словенія) та Cantiere di Montepulciano (Італія).

З 2011 року SoNoRo Festival має подвійну прописку – Бухарест та Ареццо (Італія). У жовтні 2012 року SoNoRo Festival вперше відбудеться у Києві (артистичний директор SoNoRo-Kyiv – Андрій Бєлов).

У суботу 12 травня 2012 року п’ять артистів зі світовими іменами – латвійська піаністка, професор Королівської академії музики в Лондоні Діана Кетлер, український скрипаль Андрій Бєлов, румунський альтист Разван Поповічі, британський віолончеліст Адріан Брендель та німецький джазовий піаніст Петер Фогель ? продовжать фестивальний тур концертом камерної музики, у якому прозвучать шедеври Вольфганга Амадея Моцарта, Йоганнеса Брамса та Йозефа Сука.

Після Нью-Йорка, Лондона, Відня, Риги, Мюнхена та Єрусалима Київ стане наступним містом, яке почує цих блискучих виконавців.

SoNoRo – не лише фестиваль. Його учасники провадять освітню програму SoNoRo-Interferences, у якій можуть брати участь талановиті румунські музиканти віком від 13 до 28 років. Найкращі з них отримують не лише майстер-класи, а й можливість виступити в камерних програмах разом із прославленими музикантами.

Мета проекту – розширення культурних та музичних горизонтів молодих музикантів, допомога їм на самому початку кар’єри.

Незвична атмосфера SoNoRo-Interferences диктує вибір місць для проведення майстер-класів. Крім Cetate Culture Port та резиденції Національного банку Румунії у Палтінісі, у 2012 році вони проходили у у Монтепульчано (Італія), у Києві та у Блонаї (Швейцарія)

Уперше в рамках програми «SoNoRo-Interferences» четверо молодих українських талантів виступлять разом з румунськими переможцями майстер-класів та їх викладачами.

У суботу, 13 травня 2012 року, в Колонному залі ім. Лисенка Національної філармонії України вони виконуватимуть твори В. А. Моцарта, Й. Брамса, А. Дворжака.

Програма концертів:

12 травня, 19.00

В.А. Моцарт, Фортепіанний квартет № 2 мі-бемоль мажор, К. 493

Й. Брамс, Струнний секстет сі-бемоль мажор, ор. 18, версія для фортепіанного тріо

П. Фогель, Dirty Blues
Й. Сук, Фортепіанний квартет, ор.1

13 травня

В. А. Моцарт, Тріо «Кегельштат» для кларнета, альта і фортепіано, мі-бемоль мажор, К. 498

А. Дворжак, Фортепіанний квінтет ля мажор, ор. 81

Й. Брамс, Струнний секстет соль мажор, ор. 36

П. Фогель, Джаз-сюрприз

 
 

Додав ceny bab 12 травня 2012

Про автора

Ініціатор презентації SoNoRo Festival в Києві – скрипаль Андрій Бєлов (Україна ? Німеччина). SoNoRo Festival було засновано у 2006 році альтистом Разваном Поповічі (Румунія ? Німеччина). Батьківщина фестивалю – Бухарест.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска