Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гайдамаки Меч Арея (2013 р.) 10.97 Mb
Гайдамаки Поки не кінчився дощ (2013 р.) 10.72 Mb
Гайдамаки Немає хліба - співай 9,56 Mb
Гайдамаки Z kolegami (Haydamaky&VooVoo, 2009 p.) 9,54 Mb
Гайдамаки Маланка (співає Маланка Леньо, 2007 р.) 4.17 Mb
Гайдамаки Ефір (2007 р.) 4,19 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Гайдамаки / "Український рок — етнічний, польський — текстовий"

 

Гурт "Гайдамаки" записує у Польщі новий альбом. Його появу очікують восени. Диск матиме 12 композицій. Лідер музикантів Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua про нову роботу.

Чим новий альбом відрізнятиметься від попередніх?

- Альбом буде нетрадиційний. Раніше, коли робили пісню, додавали до неї народні мелодії на акустичних інструментах. Тепер під пісню підкладаємо потужний гітарний риф, народні інструменти ж грають імпровізації в народному стилі, а не готові мелодії. Це, якби Ван Гогу чи Пікассо загадали розмалювати у народному стилі церкву. Отримали б вже їхнє бачення у межах народної гамми. А у нас це рок.

Фольк вже не є таким популярним на Заході, як 5 років тому?

- Коли відбувся його бум і музиканти почали склеювали між собою народні мелодії, було цікаво. Коли гурти займаються у цьому напрямку 5-6 років, це перестає бути таким цікавим. Фольк-музика і фольк-рок у цілому світі потребують креативного перетворення.

Серед "Гайдамак" з'явилися польські музиканти? Чи польська музична традиція вплинула на вашу музику?

- І це також. Взагалі, більше впливає традиція самої рок-музики. У музиці є два підходи: рифовий і гармонійний. Гармонійний — це академічний, коли в основі лежить послідовність акордів. На рифовому підході засновані рок та етнічна музика. Коли одна баба за столом заспівує, друга баба на її мелодію кладе свою і ніхто не думає про послідовність акордів. У нашому новому матеріалі буде багато саме такого підходу. Якщо американський рок рифовий, а український мелодійний і гармонійний, то польський знаходиться посередині. Український рок більше етнічний. Польський — текстовий. Велике значення має зміст текстів.

 

 
 

Додав oleenkka 12 травня 2012

Про автора

З00 років тому схід Європи палав вогнем — народ йшов на народ і царство на царство. З цього вогню з‘явились гайдамаки — воїни давнини, лицарі та бешкетники з України.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска