Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Праздник Святого Йоргена Котячий блюз 11.02 Mb
Праздник Святого Йоргена Зачекай! 3.74 Mb
Праздник Святого Йоргена Сокол 4.91 Mb
Праздник Святого Йоргена Піду за обрій! 4.37 Mb
Праздник Святого Йоргена Огонь и Река 2.95 Mb
Праздник Святого Йоргена Дождь 2.60 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Праздник Святого Йоргена / "Повернення блудного Йоргена" до Дніпропетровська!

Олександр Воронцов - журналіст, поет, музикант, актор, режисер.

Зараз живе і працює в Києві, але він - дніпропетровець. До Києва перебрався в 2001 році. Але до цього в нашому місті встиг багато чого: створив програму "Вечірній дзвін" на дніпропетровському телебаченні, яка була найбільш популярною в 1995-97 роках, працював репортером в газеті "Дніпро вечерний", де його репортажі циклу "Випробувано на собі" були найбільш резонансними . Ще б пак - після того, як Саша перевтілився в бомжа і три доби бомжував по місту, дніпропетровський міський ізолятор тимчасового утримання нарешті відремонтували. А після того, як він "послужив" в "Беркуті", де, до речі, під час тренувань йому зламали два ребра, дніпропетровський батальйон міліції спеціального призначення отримав довгоочікувану техніку. Ще він співав на вулицях, як вуличний музикант, торгував на ринку, займався промисловим альпінізмом, загалом, намагався встигнути все:

Як це не парадоксально, журналіст Воронцов не вчився журналістиці. Він професійно займався спортом і закінчив Дніпропетровський інститут фізкультури. Став кандидатом у майстри спорту зі скелелазання. А в Києві продовжував займатися східними єдиноборствами, в 2005 році завоював золоту медаль з ушу / саньда (контактні поєдинки) в напівважкій вазі. Після чого в 2007-2008 рр. ставав призером Чемпіонатів України з саньда, а так само виступав у боях зі змішаними правилам і став призером Чемпіонату Києва з панкратіону:
 

Крім журналістики Воронцов займався творчістю. Спочатку - як актор театру пантоміми "Мім" ("Гелікон"), потім - як лідер групи "Джонатан Свіфт", яку згодом, перебравшись до Києва і поповнивши групу київськими музикантами, перейменував у "Праздник святого Йоргена". З групою він виступав по всій Україні, вона стала неодноразовим лауреатом фестивалів авторської пісні, і таких фестивалів, як "Рок-Екзистенція" і "Перлини сезону". Тому що стиль групи якось не підпадав під якісь визначення - барди говорили хлопцям, що вони грають рок, а рокери - що "Свято" грає бардівські пісні. Але й ті, й інші брали групу в свою тусовку.

Дніпропетровські музиканти пам'ятають Воронцова не тільки з виступів групи "Джонатан Свіфт", яка перетворилася на "Праздник святого Йоргена". Саша був організатором арт-клубу ХЛАМ (художники, літератори, артисти, музиканти), встиг провести два фестивалі "Мотлох-Саунд", де виступали багато легендарних дніпропетровських рокерів, а також став організатором і продюсером першого (і, на жаль, останнього) дніпропетровського фестивалю акустичної музики АкуРОК.

Навряд чи сьогоднішні молоді музиканти пам'ятають ці фестивалі і ці клуби, проте в кінці 90-х це були перші спроби прориву якщо не в світ шоу-бізнесу, то хоча б у світ нормального функціонування молодіжної суб-культури.

Сьогодні Олександр Воронцов продовжує творити, точніше, як він сам каже, витворяти. Пише вірші на своїй сторінці на сайті Стихи.ру, співає свої пісні - в 2008 році отримав Гран-Прі фестивалю "Вертикаль", ставить спектаклі. У Києві він влився в трупу театру імпровізації "Чорний квадрат", де поставив три своїх авторських вистави: "Здрастуйте, я Ваша Смерть!",

"Мислениші" (уривок з вистави):

 "Репетиції снів" (уривок з вистави):

Сьогодні Воронцов ставить спектаклі, як режисер, в муніципальному театрі "Київ". І розробляє свій авторський театр, коли режисер є одночасно і драматургом. П'єси Воронцова так само можна знайти в інтернеті. У театральних колах він відомий під ім'ям Святий Йорген, його рецензії на вистави київських театрів "Дах", "Київ", "Театру на Лівому березі", а також московських гастролерів - "Современника", "Ленкома", "Сатирикону" знайомі київським і навіть московським театралам.

У Дніпропетровську Олександр Воронцов вирішив презентувати свою нову програму, в якій прозвучать не тільки нові пісні, а й будуть показані фрагменти авторського театру, де авторські монологи будуть поєднуватися з авторськими піснями. Новий спектакль Воронцова називається "Мрії з секонд-хенду". І першим цю виставу зможе побачити Дніпропетровськ.

Отже, 17 червня о 19:00 у культурному центрі "Арт-Вертеп" відбудеться концерт Олександра Воронцова "Повернення блудного Йоргена ". У програмі - пісні групи "Праздник святого Йоргена", нові пісні Олександра Воронцова, а також уривки з нового спектаклю "Мрії з секонд-хенду".

Вхід вільний!

 
 

Додав ceny bab 11 червня 2012

Про автора

«Праздник Святого Йоргена» начался еще в 1991 году, когда студент института физкультуры (!) Александр Воронцов («Свят») собрал вокруг себя компанию музыкантов и стал писать не только стихи, но и песни.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска