Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / На Форумі видавців представлять виставку Пабло Амарго

У межах 19. Форуму видавців у Львові відбудеться виставка всесвітньо відомого іспанського ілюстратора Пабло Амарго, яка проходитиме 12-16 вересня 2012 року у галереї «Примус».

Як професійний ілюстратор Пабло Амарго працює із середини 90-х років, і з тих пір отримав чимало різних нагород, зокрема, Національну премію Іспанії з ілюстрації (2004). Його інтелектуальні, сильні та прості водночас роботи можна побачити на рекламних плакатах, у журналах та у багатьох дитячих книжках. Пабло захопився творенням зображення ще у дитинстві, коли почав запам'ятовувати різні малюнки із обгорток, сірникових коробок, пакетиків чаю, календарів та плакатів. Саме тоді у нього прокинулося бажання побачити і свої роботи на обкладинках журналів, книжок, як ілюстрації до газетних статей. Щоб втілити свою мрію, ілюстратор дуже багато часу присвячував малюванню. Починав із дизайну пакетиків цукру, настільних ігор, закладок та печаток. Свою художню мову Пабло шукав та вдосконалював методом спроб та помилок - повільний, але ефективний процес, щоб знайти власний шлях.

У одному з інтерв'ю Пабло Амарго зазначає, що деколи ідеї для своїх проектів шукає дуже довго: «Коли у мене з'являється ідея, я записую її до блокноту, і може пройти багато часу, доки вона все ж вийде у світ. Траплялося так, що я зустрічав ті забуті ідеї багато місяців по тому, коли перебирав документи, це наче з нею прийшов хтось інший. Якщо ті ідеї мене дивували, то не соромився використовувати їх. Мій спосіб роботи в основному зводиться до наступного: пошук нових ідей та відновлення старих». Найважливішою своєю роботою Пабло Амарго вважає ілюстрації до дитячих книжок: «На відміну від преси, де робота живе тільки упродовж дня, чи плакатів, які перебувають на службі події, книга живе до останнього і її мета творча, винахідницький, літературний. Діапазон книги дуже широкий, і треба розрізняти книги з ілюстраціями та ілюстровані книги. Якщо у першому випадку візуальна частина служить доповненням до письмового тексту, то у другому - обсяг ілюстрованого - зображення і текст в цілому, це літературний блок із величезною виразною силою». Ілюстрації Пабло Амарго зливаються із тексом в одне ціле, плавно перетікають та довершують книжку. Тому не дивно, що його роботи викликають стільки захоплених відгуків та постійно номінуються на різні нагороди.

 
 

Додав nady 02 липня 2012

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска