Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Франко Фест / «Франко Фест» чекає на тебе!

27-29 липня в селі Нагуєвичі (Львівська обл.) відбудеться музично-мистецький фестиваль «Франко Фест», присвячений великому українському письменнику, вченому та громадському діячу Іванові Франку.

Організатори дійства звичайні хлопці та дівчата з Львівської області мають на меті створити якісно новий імідж Каменяра. Зірвати заштампований образ-кліше, що пропагують ще зі шкільних підручників, достатньо не просто, але ініціативна група жителів Дрогобича на це сподівається.

Один із організаторів фестивалю Остап Походжай глибоко переконаний, що багато мистецько-просвітницьких заходів можна організовувати на одній лише ініціативі. «Є класні речі, які можна робити без комерційної основи. Наприклад, цьогорічні гаївки в Дрогобичі, на які зібралась рекордна кількість людей (неофіційно до 9 тисяч), тут було без комерції, чисто на ідеї. І Франко Фест також ми хочемо просто для душі».

«Франко Фест» – це, в першу чергу, грандіозне культурно-мистецьке дійство, яке триватиме 3 дні, протягом яких плануються виступи відомих українських гуртів, цікавих письменників, поетів та митців. Театрали відкриватимуть для гостей фестивалю щораз іншого, цікавішого та насправді модного Франка. Тому метою фестивалю є актуалізація та популяризація творчості Каменяра і створення йому якісно нового іміджу одного з найкращих та найпрогресивніших українців!

На території фестивалю діятимуть три сцени: музична,літературно-мистецька та фольклорна, і кожна з них матиме своє унікальне забарвлення та колорит. Також на період фестивалю невеличке село Нагуєвичі перетвориться на епіцентр різноманітних майстер-класів, арт-перформансів, художніх інсталяцій та читань. У ніч із суботи на неділю в будинку літератора відбудеться акція «Ніч в музеї», де буде створена атмосфера початку ХХ ст.

Також у музеї Франка в рамках фестивалю читатимуть поезію Каменяра відомі та цікаві особистості.

На музичній сцені виступатимуть такі українські гурти:

П’ятниця (27 липня)

Субота (28 липня)

  • Ювелір (м. Луцьк)
  • Rock-H (Рокаш) (м. Мукачево)
  • Кораллі (м. Івано-Франківськ)
  • Тартак (м.Київ)

Неділя (29 липня)

Літературно-мистецька або «Мала» сцена «Франко Фесту» дивуватиме театральними виставами студентського театру «Альтер», акустичними концертами, виступами бардів, нічними фільмами та, найголовніше, –літературними акціями. Серед них –лекції відомих письменників та поетів України (Олександра Ірванця, Олега Лешеги та ін.), літературні слеми, читання поезії та багато іншого.

На фольклорній сцені виступатимуть народні колективи Дрогобицького району, Львівської та сусідніх областей.

Для кіноманів на фестивалі покажуть 8 фільмів за мотивами творчості Івана Яковича.

Який же фестиваль без ярмарків? Звісно, і ярмарок майстрів теж буде, запевняє ініціативна група організаторів.

Щодо розміщення фестивальників організатори зазначають: «Для осіб, які люблять природу і взяли з собою намети, спальні мішки та каремати, буде облаштоване наметове містечко. Гості, які надають перевагу звичному комфорту, зможуть поселитись у готелі або ж у місцевих жителів».

 

Вхід на фестиваль вільний!

 

Звільнись від стереотипів – думай!

 
 

Додав nady 18 липня 2012

Про автора

При нагоді всі, хто приїде на подію матимуть змогу відвідати його батьківську хату, музей, проникнутись духом Прикарпаття. Пройтися стежками малого Івана, більше дізнатись про місця, де свого часу видобували нафту для Австро-Угорської імперії зможуть всі

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска