Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Франко Фест / Театрали та Скрябін чекають тебе на «Франко Фесті»!

«Франко Фест» відбудеться за будь-якої погоди, переконують організатори дійства. Створювати якісно новий імідж Каменяру будуть не лише художники та музиканти, а й актори.

На території фестивалю багатогранність Івана Яковича своїм акторським талантом показуватимуть театрали зі Львова, Дрогобича та Любліна (Польща).

Художній керівник дрогобицького театру «Альтер» Андрій Юркевич переконаний, що Франка сприймають у суспільстві не так. «У школі – це байкар, в житті – двадцятигривнева купюра. І мало хто цікавиться ним як публіцистом, драматургом, філософом... А «Франко Фест» і театрали загалом будуть займатися популяризацією нового Франка. Будемо перформансами знімати його з книжкової полиці і підносити людям».

Цінителі акторської майстерності зможуть посмакувати постановками байок та біографії винуватця фесту у виконанні студентської трупи зі Львова. Поляки театральної групи «Nopotatoes»будуть імпровізувати на тему життя та творчості Івана Яковича. А співорганізатори фесту, студенти-«Альтер» дивуватимуть різноманітними перформансами та речитативом. Твори, які ви точно почуєте на фестивалі, – «Каменярі» та поезія зі збірки «Зів’яле листя», зазначає художній керівник студентського театру «Альтер».

А один із найбажаніших співаків фесту Андрій Кузьменко вже активно запрошує їхати до Нагуєвичів: «По-перше, треба там походити (по Нагуєвичах – ред.),по тій святій землі, може ви тут почнете говорити віршами. По-друге, треба просто приїхати і розділити той український настрій, якого в нашій країні, на жаль, стає щораз менше. Приїдьте, зберіться до купи в один великий кулак і скажіть, що ви – українці. Валіть сюда, я вже тут», жартує лідер гурту «Скрябін».

Отже не лінуймося, а їдемо до Нагуєвичів! Бо саме тоді на батьківщині Івана Яковича в період з 27 по 29 липня відбуватиметься перший «Франко Фест», мета якого – розбиття кам’яного образа-кліше видатного українця.

Нагадаємо, що список гуртів, які виступатимуть на великій сцені, роблять заявку на найкращий фестиваль року. Отже, своєю музикою «Франко Фест» запалять: Тартак, Скрябін, Веремій, Гайдамаки, Мері, Флайзза, Rock-H/Рокаш/, КораЛЛі, Пікардійська Терція, Рутенія, TheВйо, ОtVintaта Фліт.

 

 
 

Додав nady 23 липня 2012

Про автора

При нагоді всі, хто приїде на подію матимуть змогу відвідати його батьківську хату, музей, проникнутись духом Прикарпаття. Пройтися стежками малого Івана, більше дізнатись про місця, де свого часу видобували нафту для Австро-Угорської імперії зможуть всі

Автори пов'язані с новиною

Іван Франко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска