Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гайдамаки Меч Арея (2013 р.) 10.97 Mb
Гайдамаки Поки не кінчився дощ (2013 р.) 10.72 Mb
Гайдамаки Немає хліба - співай 9,56 Mb
Гайдамаки Z kolegami (Haydamaky&VooVoo, 2009 p.) 9,54 Mb
Гайдамаки Маланка (співає Маланка Леньо, 2007 р.) 4.17 Mb
Гайдамаки Ефір (2007 р.) 4,19 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Гайдамаки / Гайдамаки у Заставні розважали байкерів та їли козацький борщ

Справжній козацький рок від визнаного українського колективу «Гайдамаки» став кульмінацією концертної програми на байк-фестивалі "МотоБуковина" у Заставні.


Після блискавичного виступу музиканти відвідали наметовий табір, куди їх запросили на козацький борщ, а наступного дня провели ще трохи часу у Чернівцях, які, за словами учасників, подобається усім без винятку "гайдамакам".

Лідер гурту Олександр Ярмола зазначив, що досить приязно ставиться до байкерів, як до спільноти небайдужих людей зі своїми принципами, утім для нього особисто «політ по Окружній» та відчуття швидкості вже не приносить стільки задоволення, скільки, приміром, вдало виконана пісня.

Організатори байк-фестивалю запрошують усіх охочих до обговорення хедланерів на наступний рік

До речі, "Гайдамаки" вперше зіграли на Буковині у новому складі – замість "бувалих", бородатих дядьків на сцену вийшли молоді музиканти, проте лідер гурту впевнений, що «гайдамацька» музика їм по снаги.

- Немає нічого такого, чого не могли б зробити нові учасники, - каже О. Ярмола. - Але вони молодші, мислять більш сучасно. Тепер стало менше комплексів та непотрібного пафосу, а від того тільки легше працювати. Проте маю повагу та вдячність до всіх музикантів, які колись грали в гурті, без огляду на особисте.

Шалений ритм із несамовитими танцями та стрибками, у якому проходять усі концерти гурту, не для слабаків. Олександр – у минулому спортсмен, кандидат у майстри спорту з вільної боротьби, проте досі не покидає тренування, займається мікс-файтом, що і допомагає легко витримувати будь-який темп виступу.

Наприкінці концерту, коли музиканти вже втретє поверталися зіграти на біс, від однієї глядачки надійшла така собі провокація – дівчина поцікавилась, скільки коштують Сашкові шаровари, які вона, мовляв, хоче придбати.

Спершу Сашко пожартував, що обміняє їх на кохання, проте швидко передумав і запевнив, що жодних штанів за кохання не віддав і не віддасть, й додав:

- Кохання, це дуже прекрасний стан, але не варто міняти на нього шаровари. За один яскравий момент кохання людина готова віддати все, а потім легко забуває все, коли закохується знову.

Гурт «Гайдамаки» завжди представляють як один з найбільш професійних українських колективів, визнаних далеко за межами Батьківщини. Справді музиканти постійно перебувають на гастролях за кордоном, утім на чужині публіка хоча і сприймає їх як неординарних талановитих виконавців, по-справжньому відчути силу і дух "гайдамацької" творчості не може.

- За кордоном нас приймають дуже непогано, але не розуміють так досконало, як вдома в Україні. Тому рідна публіка подобається мені більше. Я живу тут, поруч зі своїм слухачем, та проходжу разом з ним через усі його щоденні проблеми та надії.

Що таке український рок-н-рол?

- Незалежний від засобів масової інформації, некомерційний та справжній, з корінням в українській культурі. Взагалі, рок-н-рол це тоді, коли тобі наболіло і ти весь свій біль вкладаєш у крик, чи удар по струнах. Це може бути мить екстазу, кохання, злість, - будь-яка справжня емоція.


Ольга СКЛЯРЧУК, ВІДіДО

 
 

Додав nady 02 серпня 2012

Про автора

З00 років тому схід Європи палав вогнем — народ йшов на народ і царство на царство. З цього вогню з‘явились гайдамаки — воїни давнини, лицарі та бешкетники з України.

 

Коментарi

03 серпня 2012

"Тепер стало менше комплексів та непотрібного пафосу"

ахахахахахаха.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска