Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Національний музей історії Києва / Музей історії Києва відкриють до Дня Незалежності

До Дня Незалежності України відкриють Музей історії міста Києва.

Історія міста, з якою ознайомить Музей, розкривається через розповідь про життя киян – видатних, відомих і невідомих починаючи з часів Київської Русі до сьогодення.
Відвідувачі Музею зможуть побачити комплекси матеріалів киян, що розкриватимуь різніаспекти життя мешканців міста: торгівля, освіта, наука, мистецтво, релігія, війна тощо. Серед експонатів археологічні пам’ятки періоду Київської Русі, символ міськогосамоврядування – барельєф Архангела Михаїла з міської ратуші, особисті речі викладачів і випускників колегії П.Галагана, актриси М. Заньковецької, живописні роботи М. Прахова, О.Мурашка, В. Котарбінського, Г. Світлицького, матеріали прославленого авіаконструктора О.Антонова, всесвітньовідомої оперної співачки Є. Мірошниченко, видатного актора Б. Ступки та багато іншого.


Нагадаємо, що Музей історії міста Києва було створено за постановою Ради Міністрів УРСР 14 листопада 1978 року й урочисто відкрито 26 травня 1982 року – в дні святкування 1500-річного ювілею міста.
За час свого існування Музей здобув славу одного з найкращих культурно-просвітницьких закладів столиці України, став візитною карткою Києва. Музей розташовувався у залах Кловського палацу. В травні 2004 року його було закрито для відвідувань і переміщено до Палацу мистецтв "Український дім" (вул. Хрещатик, 2).


Нове приміщення для відновлення експозиційної діяльності за адресою вул. Б. Хмельницького, 7 Музей історії міста Києва отримав у 2012 році.

 
 

Додав nady 09 серпня 2012

Про автора

На сьогоднішній день частина колекції музею виставлена на 4 і 5-му поверхах Українського Дому. Оскільки цієї площі не вистачає для розміщення всієї колекції музею, його фонди також розміщені у приміщеннях Музею М. Булгакова та «Будиночку Петра I».

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска