Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Фестиваль Країна мрій / «Країна, де живуть і збуваються мрії»

 

Олег Скрипка: «Коли я розпочинав створювати фестиваль, то навіть і не уявляв як важливо мріяти!»

В час коли на Землі наступає найкоротша ніч та найдовший день міжнародний етнічний фестиваль гостинно очікує на відвідувачів та шукачів пригод. На розкішних схилах Дніпра біля Святої Лаври у дні Івана Купала, збирається громада та співає на повні груди, аби почули всі, що є ще жива сила та дух, який бере нас і веде у світ звуків та чарівних мелодій – у Країну Мрій.

Вже в дев’ятий  раз на Співочому Полі 22 та 23 червня відбувся міжнародний фестиваль «Країна Мрій» і за словами його ініціатора та натхненника Олега Скрипки цього року фестиваль вдався найлегше.

Програма фестивалю  надзвичайно насичена і складалася з концертних виступів гуртів, книжкового ярмарку, ярмарку народних майстрів, інтерактивних етнічних майданчиків. Запрошено гурти з Туреччини, Грузії, Бразилії, Франції та Бурятії, з усіх куточків країни зібралися колективи та майстри, додано нову кримсько-татарську сцену, майданчик центру японської культури, майданчик етнічної моди, літературну сцену та сцену «літературна кухня», а для затятих вболівальників відразу по завершенню виступів на головній сцені було організовано перегляд матчів 1 фіналу чемпіонату Європи з футболу.  Навколо головної сцени до футбольного чемпіонату ще були підготовлені гарні квіткові композиції біля яких весь час фотографувалися відвідувачі.

Всі без виключення запрошені гурти підготували спеціальну програму для «Країни Мрій». Наприклад, гурт «Танок на Майдані Конго» виступав з етнічною програмою. Олег Фагот грав на фаготі, нову пісню «Чашка» виконували у супроводі кобзи, а розпочиналося все з пісні-ідеї «HomoUkraines».

Через те, що Олег Скрипка був одним з тренерів шоу «Голос Країни» на фестивалі можна було почути його підопічних, а саме дівчину з надзвичайно красивим голосом Іларію, яка виступала за участю Романа Гриньківа і Олекси Кабанова та Василя Жадана, який співав спільно з  «ТорОркестра» під стінами Лаври.

Отже, день перший

З самого ранку збираються майстри та представники книжкової індустрії, шукають місце та намагаються якнайкраще виставити та представити свої товари.

Алеєю від музею Олеся Гончара  розмістилися представники видавництв зі своєю продукцією. Представлена українська книжка на будь який смак. В одній з палаток навіть проходила неймовірна акція: «5 книг за 50 гривень».

На майданчику «Майстер-кляса»  проводили книжкові майстер-класи із краснопису, палітурення книжок, створення книжкової закладки.  На великій літературній сцені відбувалася творча зустріч з Василем Шкляром, співали Брати Капранови та Юрко Журавель.

На дитячому майданчику проходили уроки виготовлення та творення дитячої іграшки, співали дитячі колективи.

«Під стінами Лаври» співали  «Баламути», «Сільська музика», «Веселі вуйки», Василь Жадан та «ТопОркестра», «Фолькнери».

У «Майстерні Танців» - навчали танцювати та розважатися, а у «Кобзарській майстерні» співали та грали знані кобзарі та бандуристи.

На головній сцені виступали Іларія, «Намгар», «LilianViera», «ТНМК», «Babazula».

На другий день, людей значно побільшало і не було обіцяного синоптиками дощу.

Ярмарок триває, книжки продаються, на Великій літературній сцені кобзарський слем, битва бардів та Антін Мухарський з проектом «Лагідна українізація».

Майстри розповідають про свої витвори, жінки та чоловіки приміряють вишиванки, роздивляються горщики, купують іграшки та прикраси. Звісно ж торгуються. 

«Під стінами Лаври» виступали Олексій Заєць, «Добрі Люди», «Йорий Клоц», Ельвіра Сарихаліл, «Voanerges» та Оркестр святого Миколая з Польщі.

На дитячому майданчику з’являється Лірник Сашко та вмить  збирає навколо себе величезну аудиторію бажаючих послухати казки.

У «Майстерні танців» продовжують танцювати, а у «Кобзарській майстерні» слухають співи під ліру, кобзу та бандуру.  

На головній сцені – «Астарта», «MaValise», «Mgzavrebi» та «ВВ», скрипаль Василь Попадюк та Ле Гранд Окрестра. Під сценою –  шалені танці та хороводи.

 

Конкурс Вишиванок

Декілька років поспіль на «Країни Мрій» шукають кращі вишиванки та заохочують їх вдягати не лише на час фестивалів та свят.

Журі конкурсу шукають одну і найкращу вишиванку «Країни Мрій», враховували не лише красу і унікальність вишиванки, а й її креативність.

Власне аби стати учасником конкурсу потрібно лише вдягти вишиванку, у зазначений час прийти до місця конкурсу, сфотографуватися і залишити своє фото на розсуд журі.

І як виявляється мрії справді здійснюються у чарівній Країні Мрій, наприклад, переможниця  оn-lineзмагання на кращу вишиванку Катерина Селівестрова заявила на прес-конференції що фестиваль здійснив її мрію. «Виграти планшетній комп’ютер?» - поцікавився  Олег Скрипка. «Ні, познайомитися з Вами!» - відповіла дівчина.

Але вишиванки виявилися такими гарними, що організатори назвали ще декілька імен учасників, які отримали заохочувальні призи та запрошення на фестиваль.

Ще один приз отримала маленька дівчинка Лада, вона співала на дитячому майданчику, а на фестиваль вдягнула сорочку, яку носила її бабуся коли була маленькою. Ця історія дуже вразила журі.

 Свято завершилося, дуже сумно, проте наступного року 10-та ювілейна «Країна Мрій» точно відбудеться і знову чекатиме на відвідувачів та мрійників.

 Аня Шеррер, спеціально для сайту «АртВертеп».

 
 

Додав nady 05 серпня 2012

Про автора

Міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій", м. Київ, Співоче поле. Ініціатор фестивалю - Олег Скрипка.

Автори пов'язані с новиною

Василь Шкляр , Лірник Сашко (Олександр Власюк) , Гурт Добрі люди , Олег Скрипка , Танок На Майдані Конго

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска