Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Был в Керчи? Не был - так молчи! "Соседний мир-2012"

Якщо, почувши слово «сусіди», ви уявляєте собі затоплений поверх або лагідний шурхіт дриля зранку, значить вас не було на фестивалі «Соседний мир». А не було вас там, до речі, дуже і дуже дарма, адже у 2012 році відбувся 5-й ювілейний фестиваль. Отже зараз ми вам розкажемо як це було, і вже наступний фестиваль ви точно не проґавите. Цього року «Соседний мир» приймав гостей у місті Керч і, як співав один з хедлайнерів фестивалю Ляпис Трубецкой - «Был в Керчи? Не был – так молчи!».Постійні відвідувачі фестивалю надто вже звикли до минулого місця проведення - Щолкіно, але врешті решт нове місце всім сподобалось. Вже починаючи з 27 липня звичайнісінький міський пляж «SunDali»почали штурмувати сусіди з наметами.

Отже, що таке «Соседний мир»? Це прокидатися о 7-й ранку від неможливості знаходитися в душному наметі та масове відповзання до прохолодного берега моря, на якому, як різнокольорові тюлені лежать сусіди у спальниках. Це коли перше, що ти робиш зранку, не якесь там чищення зубів, а стрибок з розбігу у море. Море, до речі, дуже тепле. Це веселі імпровізовані сніданки; так, інфраструктура фестивалю дозволяла не напружувати себе приготуванням їжі, але всілякі консерви та фрукти в суміші зі святим духом – це ж цікавіше. А потім – вигнати себе на сумлінну зарядку від Скворцов Степанова.

«Соседний мир» - це можливість полишити вдома всі свої клопоти та обов’язки, витягти назовні свої татуювання та дреди, роздягтись взагалі та бігати голяка, три дні не вилазити з моря та обпиватися пуером.  Можливість знайти собі друзів, навіть якщо ти приїхав один, ще у потязі, вписатись до когось в палатку, якщо приїхав без неї та пригоститись чимось смачненьким просто так, якщо дуже хочеться. Стрибати між штормовими хвилями під саунд-чеки улюблених виконавців та чекати на вечірні концерти. Досить аутентично вдовольняти свої нахили шопоголіка на хенд-мейд ярмарці, просиджувати час у приємних ароматних чайних з чарівними ліхтарями, розмальовувати стіні графіті або весь день ганяти м’яча – на фестивалі було чим зайнятися вдень, але ввечері – всі до головної сцени. З вечора і до пізньої ночі всі сусіди перетворювались на суцільну в своєму запалі пульсуючу масу, від енергетики якої прогрівалось повітря всі три ночі.

Майже кожен виступ перетворювався на самостійний концерт з повною віддачею. Вже в перший день витанцьовувати дикий твіст на піску всіх змусили кабаре-бенд  «Серебряная свадьба», потім долучитись до синхронних рухів заохочував NoizeMC. Ліричний Бабкін, запальний Стрикало, абсурдний Morj, а також – Бумбокс, Торба-на-Круче, Слот, AnimalДжаZта багато-багато інших. Сусіди щиро приймали всіх виконавців, деяких навіть занадто. Так Gufa, наприклад, було радісно закидано яйцями.

Коли на головній сцені западала тиша і час перевалював за другу ночі, чим можна було себе зайняти? Звісно ж не спати! Шукати загублених друзів з ліхтариком по пляжу, по дорозі знаходити нових і лишатися там; з криками забігати у нічне прохолодне море та… дивитися мультики. Саме так, ніщо так не веселить стомлених над емоційних та трішки сонних людей як польські мультики про крота. До речі, щодо сну – окремим пунктом розваг на фестивалі може бути екстремальний сон. Люди не заморочувались часом і простором і спали просто посеред пляжу, у імпровізованому кінотеатрі, під водною гіркою, в кущах, у футбольних воротах та просто посеред натовпу під сценою. «Соседний мир» - це фестиваль, головний ресурс якого – люди. Це місце, де всі насправді добрі сусіди, де вночі NoizeMCблукає темним пляжем, а зранку AlaiOliвлаштовують сеанс акробатичної йоги.

«Сейчас вы у меня попрыгаете!» - пригрозила Оля з AlaiOliі було так. Три ночі драйву та шаленої енергетики розливалися по берегам Чорного моря, вибухали фарами, феєрверками та кольоровими літачками. Завершувала цей трьохденний марафон білоруська ніч на чолі з гуртом Ляпис Трубецкой. Під кінець двохгодинного виступу, здавалося, що натовп перетворився на суцільну демонстрацію бунту і свободи і зараз може зірватись і вирушити на подолання будь-яких барикад. На фестивалі, до речі, було достатньо сусідів із Росії і Білорусії. Тож саме в такій атмосфері запалу і братерства було закінчено концертну програму фестивалю.

В останню ніч не фестивалі не спав майже ніхто, а зранку роз’їхались у всіх можливих напрямках. І ще довго, по усіх кримських вокзалах можна було зустріти галасливих людей на карематах, які наспівували добре знайомий мотив. «Был в Керчи? Не был – так молчи!»

Дізнатись більше про фестиваль, подивитись відео та знайти себе на фото можна тут (http://www.sosedniymir.ru/)

Знайти відповідь на питання «Як воно було?» у світлинах можна тут

 
 

Додав Nusya 17 серпня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска