Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Форум видавців збідніє на письменників

Понад 700 учасників з 16 країн світу, 420 видавництв, 150 іменитих авторів та близько 400 літературно-мистецьких акцій, фестивалів, виставок, конференцій... Під таким культурним соусом 12-16 вересня відбудеться 19-й Форум видавців у Львові.

«Вперше в Україну на Форум видавців завітає всесвітньо відомий британський письменник, лауреат Букерівської премії Pierre DBC, - розповіла виконавчий директор Форуму Катерина Шевченко. - Спеціально до Форуму українська перекладачка Галина Шиян підготувала переклад останньої книжки П’єра ДіБіСі «Світло згасло у Країні Див» за літературною редакцією Юрія Андруховича. Серед спеціальних гостей цьогорічного книжкового фестивалю - відомий польський поет Адам Загаєвський, австрійський пись­менник, журналіст, перекладач Мартін Поллак, про­заїк, поет, драматург, есеїст Генрик Гринберг, який представлятиме Польщу та США, один із топових сучасних російських письменників Віктор Єрофеєв... У рамках програми національного стенду Книги Росії на Форум видавців до Львова приїдуть сатирик Віктор Шендерович, телеведучий Борис Бурда і російський журналіст, автор нашумілої книги про Ходорковського, Валерій Панюшкін. Загалом фестиваль очікує на гостей із різних міст України та 16 країн світу: Австралії, Австрії, Великої Британії, Грузії, Латвії, Македонії, Норвегії, ПАР, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, США, Хорватії, Чехії та Швеції».

Організатори книжкового ярмарку зазначають, що минулого року на Форумі було близько 300 авторів з 26 країн світу. Цьогоріч ці цифри удвічі менші. Така плачевна ситуація склалась через брак фінансування.

Вперше у рамках Форуму видавців відбудуться фестивалі “Бруно Шульц у Львові”: 120 років від народження і 70 років від тра гічної загибелі”, “Від Сковороди до Сковороди: 290 років від дня народження” та фестиваль літературних фестивалів “Контекст”.

Традиційно пройдуть Міжнародний літературний фестиваль, фестиваль перекладів TRANSLIT, улюблена для молоді «Ніч поезії і музики нон-стоп», видавничий бізнес-форум, бібліотечний форум, благодійна акція зі збору книжок для сільських бібліотек Львівщини та церемонія нагородження переможців Всеукраїнської премії «Найкраща книга Форуму-2012».

Вперше для відвідувачів Форуму буде проведено соціально-культурну акцію “Книжкова антикриза”. “Незважаючи на кризу, люди мають бажання читати, - зазначила Катерина Шевченко. - Двадцять видавництв погодилися взяти участь в акції “Книжкова антикриза” і надати двадцятивідсоткову знижку на певний перелік книг тим відвідувачам, які пред’являть спеціальний флаєр. Флаєр можна буде отримати у Палаці мистецтв”.

Високий Замок

 
 

Додав Настічка 05 вересня 2012

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

Автори пов'язані с новиною

Юрій Андрухович ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска