Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Олесь Барліг / Презентація поетичної збірки «Насолода уявної смерті» на Форумі видавців

Олесь Барліг представив буктрейлер до свої збірки віршів, а також десятихвилинний ролик, який назвав «аудіовізуальною адаптацією» книги «Насолода уявної смерті».

Презентуючи промо-відео, поет розповів про життєві обставини, котрі дарують непередбачувані художні рішення: 

«З фестивалю «De libertate» я повернувся із травмою - розірвав зв´язки на нозі, - говорить Олесь Барліг. - Мені наклали гіпс, довелося брати лікарняний. Перебування вдома на дивані із пультом в руці виявилось напрочуд марудною справою, адже я якраз збирався знімати буктрейлер до своєї книги «Насолода уявної смерті». Вже був готовий сценарій, підібрані актори й кілька майданчиків для роботи, і тут таке... Щоправда, за два тижні я мав вже стати на ноги, однак водночас лягала на цілий місяць до лікарні одна з головних акторок. Відкладати зйомки на жовтень не було сенсу і я вирішив піти зовсім іншим шляхом - за той час, поки знаходився обмеженим у чотирьох стінах - створити анімаційний ролик. Написав новий сценарій, розшукав старі доньчині олівці і засів за ескізи... Проте, коли це побачила дружина, то сказала, що я обрав не зовсім вірне технічне втілення задуму. Вона перечитала мій сценарій і ми взялися за цю сюжетну ідею з іншим концептом виконання. Так за три дні у нас була готова купа малюнків, кожен з яких став окремим кадром анімації. Залишалось лише вийти з лікарняного і «звести» все це із професійним монтажером на роботі»

ВІДЕО

Також Олесь Барліг розповів про сюжет відео: 

«Анімація починається із хати, що стоїть на пагорбі. Це помешкання міфічних істот - на цей мотив мене надихнув славнозвісний мультфільм «Як козаки на весіллі гуляли». Однак, у цій оселі перебувають незвичні для українського бестіарію персонажі. Окрім більш відомих для широкого загалу мантикори та ундини там мешкають демон з магічного гримуара, бездоганний поет Фенекс і схожий на кажана карлик Попобава, який згідно із танзанійськими віруваннями ґвалтує вночі чоловіків. Всі ці істоти - зустрічаються у збірці «Насолода уявної смерті». Їхнє життя підвладне Марі, яка гортає їх мов сторінки книги. Робить вона це квапливо, однак даючи кожному з них проговорити свої слова (цитати з віршів). Смерть мандрує крізь персонажів і їхні історії і, в той же час, переходячи від одного до іншого тексту збірки, читач мандрує смертями - упізнаючи та розгадуючи їх у різних подобах». 

Окрім буктрейлера поет представив ролик, в основі якого чотирнадцять поезій зі збірки «Насолода уявної смерті». Ілюстрацією до авторського виконання стала фотосесесія Олеся Барліга, зроблена запорізьким фотографом Ольгою Суворовою.

ВІДЕО


Найближча презентація друкованої збірки відбудеться на Львівському міжнародному літературному фестивалі в рамках Форуму видавців 15 вересня о 16.00 в кав´ярні «Кабінет» (м. Львів, вул. Винниченка, 12).

 

 
 

Додав Настічка 14 вересня 2012

Про автора

Член літературного клубу «99». Координатор літературної течії «Сталкінґ хронотвору». Співорганізатор і співучасник літературних перформенсів «СЕМИРЕЧЬЕ», «ВЕРТИКАЛЬ» й першого в Запоріжжі турніру слем-поезії

Автори пов'язані с новиною

Форум видавців ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска