Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / «Octoberfest» в Штрассе

22 вересня «Octoberfest» в Дніпропетровську!

Octoberfest- найбільше народне гуляння в світі, яке відбувається в період з передостанньої суботи вересня по першу суботу жовтня.

  • Вуличний ярмарок традиційних народних ремесел.
  • Майстер-класи з народної та європейської ляльки, кузня та гончарне коло, традиційна дерев`янаіграшка і ткацтво!
  • Костюмована хода.
  • Гурт Мандрівних Дяків «Вертеп»: запальні та ліричні народні пісні, Гайдамацькі та Козацькі танці і Застільні Пивні багатоголосся!
  • Ансамбль духових інструментів «P.A.F.O.S.-Brass»: Світова класика та Європейська Естрада.
  • AlbaGuBrah: Середньовічні танці та марші на Волинках!
  • Відкриття Діжки та частування автентичним пивом «Octoberfest».
  • Частування 10-метровою ковбасою,та брецелами (крендельями з соленого тіста),  імбірними пряникамиу формі сердечка з дірочками та стрічкою,які за традицією вішають на шию.
  • Свято Вогню «Аделаіда», ігри, конкурси та розваги!
  • Конферансьє Андре!

Організатори свята Ресторація Штрассе (Strasse) (вул. Карла Лібкнехта, 1) та Мистецька агенція «Арт-Вертеп» (вул.Червона 11: www.artvertep.com) запрошують дніпропетровців та гостей міста відсвяткувати «Octoberfest» в центральній частині Дніпропетровська просто неба на перехресті вулиць К.Лібкнехта та вул. Шевченка з 13-ї до 18-ї години, та з 18-ї години і до останньої краплі пива в пабі Штрассе (Strasse) вул. Карла Лібкнехта, 1.

Вперше Octoberfest відбувся 12 жовтня 1810 року на честь весілля кронпринца Людвіга (в майбутньому короля Людвіга I) і принцеси Терези Саксонської. Осіннє гуляння з частуваннями, піснями і танцями настільки сподобалось німцям, що стало щорічним.

Спеціально до свята вариться особливе пиво, яке можливо спробувати тільки в цей період року. Право варити таке пиво мають тільки вибрані пивоварні.

В Україні в цей же період святкували закінчення збору меду. 22 вересня, в день осіннього рівнодення, в одне з чотирьох найбільших прадавніх свят влаштовувались веселі святкування! Не дарма Бортництво («медівство») та  Броварство («пивоваріння») не тільки схожі в українських назвах, а й з давніх часів мали державну монополію та законодавчий захист, а Пиво називали Медом Натхнення!

Давні народи вважали пиво за дар богів, святий еліксир. В українських та багатьох інших європейських народних казках хеппіендом свята, як певне священне замовляння лунає: «Мед-Пиво пили, щоб щасливі були!» Вважалось, що Питний Мед, так часто називали Пиво, дарує безсмертя та нагороджує сакральним знанням, відкриває в людині сховану поезію та музику!

P.S.:

Штрассе– это не кафе или ресторан, это паб и самостоятельное государство.

Государство Штрассе – государство, которое живет по законам своей конституции, отмечает свои государственные праздники (Д.Р. государства и Октоберфест), предоставляет всем желающим вид на жительство и гражданство. Официанты и повара -  коренное население, которые вместе с Почетными Гражданами составляют верный оплот государства. В государстве Штрассе нет кризиса и плохой погоды, там всегда весело и уютно. У государства Штрассе есть свой ангел хранитель Анхель, который оберегает всех его граждан (от похмелья и гаишников, например…)

Мы не выдаем дисконтные карты – мы выдаем Аусвайс – вид на жительство. Выдача Аусвайса – событие праздничное и всегда сопровождается рассказом о государстве Штрассе и ознакомлением с его конституцией.

Вхід на фестиваль вільний!Початок о 13:00.

Деталі за тел.: +38 (066) 272 26 24, +38 (099) 387 66 73,
мистецька агенція «Арт-Вертеп»

 
 

Додав ceny bab 18 вересня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска