Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Міжнародний Гуцульський фестиваль / XX Міжнародний гуцульський фестиваль під Івано-Франківськом

22 вересня у Криворівні та Верховині, що на Івано-Франківщині, гуцули зберуться на свій черговий XX міжнародний фестиваль.

Такі гуцульські фестивалі проходять дуже часто, але в різних місцях. Цього разу прийшла черга Криворівні та Верховини (інша назва Жаб’є).

Як казав Іван Франко, Жаб’є — це гуцульська столиця.

Саме у Криворівні відбувся перший всесвітній конгрес гуцулів. Було це у 1993 році. На ньому побували гуцули з Америки, Великобританії, Чехії, Словаччини, навіть з Австралії. Зібралися гуцули, які колись емігрували, які люблять свою Гуцульщину. Вони мали свій гуцульський одяг, у якому вони ходять на свої свята, на зібрання.

Про своє національне гуцули не забувають. У храмові празники більшість людей збирається у гуцульському одязі. Молодь теж дуже підтримує своє рідне. Молоді пари йдуть розписуватися до сільської ради у білому. Це було запроваджено десь у дев’яностих роках. Тоді уперше пішли у білому.

До шлюбу ж гуцули ідуть у національному одязі. Бо вони — такі твердюхи, свого не попускають, своє пропагують своє тримають, мають твердий гірський характер і здоровий національний дух. Недарма гуцули кажуть:

БУДЬМО МОЦНІ, ТРИМАЙМОСЯ КУПИ, БО МИ БІГМЕ ТОГО ВАРТІ!

 
 

Додав nady 18 вересня 2012

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска