Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Валерій Шевчук / Шевчук вручив премію свого імені

27 вересня в Житомирському державному університеті ім. І. Франка відбулась урочиста церемонія вручення Літературної премії Валерія Шевчука за кращу книжку прози, видану українською мовою.

Лауреатом став Юрій Щербак – за роман «Час смертохристів. Міражі 2077 року».

Претенденти на отримання премії визначалися українськими літературознавцями, кафедрами української літератури вищих навчальних закладів та обласними організаціями національної спілки письменників України.

Цього року до п’ятірки лідерів, окрім твору переможця, увійшли такі твори:

  • «Хронос» Тараса Антиповича
  • «Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича
  • «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко
  • «Маски опадають повільно» Степана Процюка

Премія не має грошової винагороди, при заснуванні на цьому наполіг сам Валерій Шевчук. Переможець отримує диплом і почесну відзнаку-статуетку, на якій зображено візитівку Житомира — «Голову Чацького».


Юрій Щербак закликав присутнє студентство бути активними у розв’язанні проблем сьогодення: «Ми повинні думати про долю України і про долю наших дітей. Ми не повинні бути байдужими, щоб не спрацював геніальний український принцип «моя хата з краю» – залишитись непоміченими, але зубожілими і живими. Кожен українець повинен зробити для себе висновки та не допустити занепаду держави».


 

 
 

Додав nady 02 жовтня 2012

Про автора

Народився 20 серпня 1939 р. у родині шевця в Житомирі. Український письменник-шістдесятник, майстер психологічної і готичної прози, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко. У 1957 р. В.

Автори пов'язані с новиною

Юрій Андрухович , Степан Процюк , Юрій Щербак , Ліна Костенко , Тарас Антипович

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска