Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Міжнародний джазовий фестиваль Jazz in Kiev / V Міжнародний джазовий фестиваль Jazz in Kiev

26, 27 та 28 жовтня 2012 року в Києві відбудеться п'ятий Міжнародний джазовий фестиваль Jazz in Kiev. Основним концертним майданчиком фестивалю вже традиційно стане Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий Палац), де протягом трьох фестивальних днів пройдуть виступи шести музичних колективів.

На ювілейному фестивалі перед українськими меломанами виступлять музиканти з США, Японії, Швеції, Польщі, Норвегії, Мексики та України.

26 жовтня фестиваль відкриє Kiev Big Band - джазовий оркестр, створений в столиці України з ініціативи англійця Пітера Дейвіса. Біг-бенд дебютував на початку 2012 року, одразу ставши помітним явищем київського музичного життя. До складу оркестру, художнім керівником якого є трубач Денніс Аду, увійшли найкращі джазові музиканти столиці, зокрема, Дмитро «Бобін» Александров, Олексій Саранчин, Валентин Корнієнко, Олександр Чаркін, Артем Менделенко та інші. На кожному концерті Kiev Big Band представляє нову програму. Не стане винятком і виступ у рамках ювілейного фестивалю Jazz in Kiev.

Завершувати п'ятничну програму буде Miles Smiles - супергрупа, учасниками якої є сценічні партнери одного з найвпливовіших музикантів ХХ століття Майлза Дейвіса. На трубі тут грає протеже самого Майлза - Воллес Роні. Також у складі секстету до Києва завітають органіст Джоуі ДеФранческо, знаменитий гітарист Ларрі Коріелл, екс-учасник Weather Report барабанщик Омар Хакім, бас-гітарист Ральф Армстронг і саксофоніст Рік Маргітца. Разом вони спробують відтворити ту неповторну атмосферу, яка завжди панувала на концертах Дейвіса. Miles Smiles сьогодні - один з найбільш затребуваних проектів на провідних джазових фестивалях світу.

Другий фестивальний день (27 жовтня) відкриє Liberetto - новий проект видатного шведського контрабасиста, бас-гітариста і віолончеліста Ларса Даніельссона, записаний в 2011 році за участю відомого піаніста Тіграна Хамасяна. У Києві нова програма буде представлена ??в форматі тріо з іншим відомим піаністом - поляком Лєшеком Можджером, якого добре знають українські любителі джазу. Даніельссон і Можджер - давні сценічні партнери, на рахунку яких не один спільний проект. Третім учасником ансамблю стане барабанщик Магнус Острьом, екс-учасник знаменитого Esbjörn Svensson Trio.

Потім на сцену вийде справжня зірка японського джазу, піаністка та композитор Хіромі, яка заявила про себе на світовій музичній сцені в 2003 році. З тих пір вона - постійний учасник найвідоміших джазових фестивалів світу. На рахунку Хіромі шість сольних альбомів і дуетний диск з Чіком Коріа. Останні два релізи піаністки - Voice (2011) і Move (2012) - були записані в форматі класичного фортепіанного тріо. Двома іншими учасниками The Trio Project стали знаменитий басист, винахідник унікальної шестиструнної контрабас-гітари Ентоні Джексон, а також відомий джазовий та рок-барабанщик Саймон Філліпс. Саме цей проект і буде представлений в Києві.

28 жовтня останній день фестивалю відкриє Mike Mainieri Northern Lights - спільний проект відомого американського вібрафоніста Майка Мейніері і блискучих норвезьких музикантів. Альбом Northern Lights Мейніері записав ще в 2006-му році. Проект виявився настільки успішним, що досі з аншлагами гастролює по всьому світу, злегка змінюючи склад музикантів. На фестивалі Jazz in Kiev 2012 виступлять постійні учасники проекту саксофоніст Бендік Хофсет і піаніст Бугге Весселтофт, а також один з провідних контрабасистів лейбла ECM 60-х - 70-х років Арілд Андерсен і барабанщик Аудун Кляйве. Всі четверо норвезьких музикантів заслужено вважаються представниками еліти європейського джазу.

Фінальним акордом фестивалю стане виступ Kenny Werner All-Star Quintet - зіркового ансамблю знаменитого американського піаніста, композитора і педагога Кенні Вернера. Кожен з учасників проекту - яскравий представник сучасної джазової музики, який може похвалитися чималим списком сценічних і студійних партнерів світового рівня. В якості спеціальних гостей у складі ансамблю виступлять саксофоніст Дейвід Санчес і трубач Ренді Брекер. На контрабасі буде грати Скотт Коллі, для якого, як і для Кенні Вернера, виступ на фестивалі Jazz in Kiev 2012 стане першим концертом в Україні. Також столицю відвідає добре знайомий киянам барабанщик Антоніо Санчес, чий проект в 2011-му став справжнім джазовим відкриттям року.

У рамках фестивалю Jazz in Kiev 2012 традиційно проходять джазові заходи, що обрамляють основні концертні дні. По неділях у жовтні джазові кінопокази організовує Леонід Гольдштейн. Дві серії щотижневих предфестівальних концертів проходять у клубах Києва. Крім того, кияни зможуть відвідати безкоштовні майстер-класи справжніх джазових зірок, які вже стали фірмовим знаком фестивалю. Місцем проведення майстер-класів незмінно залишається Дім освіти і культури «Майстер Клас». Цього року своєю майстерністю поділяться барабанщик Антоніо Санчес (28 жовтня, початок о 14:00) та піаніст Кенні Вернер (28 жовтня, початок о 16:00).


Ведучий фестивалю - Олексій Коган.

Офіційний сайт фестивалю: fest.jazzinkiev.com

Замовити квитки на фестиваль можна за телефоном 095 111 55 77 або на сайтах www.jazzkassa.kiev.ua і www.parter.ua

 
 

Додав nady 11 жовтня 2012

Про автора

Міжнародний джазовий фестиваль. Відбувається з 2008 року у Києві.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска