Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Кінофестиваль Молодість / Українська режисерка зняла фільм про те, чому молодь не хоче емігрувати

Історію про те, чому люди емігрують і чому не хочуть емігрувати, на кінофестивалі «Молодість» розповідає українська режисерка Дар’я Оніщенко. До уваги гостей фестивалю – українсько-німецько-сербський фільм «Істальгія», створений за підтримки Держкіно. «Молодість» для дебютного фільму Оніщенко – уже другий фестиваль, режисерка щойно повернулась із Home of films, що проходить у німецькому місті Гоф.

Твоє хобі – бокс, а моє – самогон, пояснює своєму новому знайомому емігрантка Руслана. У Мюнхен вона приїхала з Києва, він – із Белграда, в обох – дорослі діти, які, однак, не поспішають приєднуватися до них за кордоном, хоча вдома живеться несолодко.

Стрічку про дім, любов і самотність представила на фестивалі українська режисерка Дар’я Оніщенко. За словами авторки, тема еміграції їй дійсно близька, оскільки сама Оніщенко мешкає в Німеччині близько семи років.

«Мені хотілось розповісти історію матері, яка дуже-дуже сильно скучила за сином, – зазначає режисерка. – Соціальний аспект у мене, говорячи про нинішній фільм або попередні роботи – короткометражки, залишається на задньому плані. Для мене головне – це стосунки між людьми, прості почуття, які знайомі кожному із нас».

Із фестивалю – на фестиваль

Дар’я Оніщенко змогла бути присутньою тільки на вечірніх показах своєї стрічки. Всього за кілька годин до вечірньої прем’єри вона повернулася із німецького міста Гоф, де «Істальгія» була фільмом-відкриттям тамтешнього кінофестивалю.

За словами продюсерів фільму, «Істальгія» – перша стрічка в Україні, офіційно знята у співпраці з іншими країнами і за державної підтримки. Від задуму стрічки до прем’єри минуло майже три з половиною роки, зйомки проходили у Мюнхені, Києві і Белграді, розповідає одна з продюсерів стрічки Марія Говоруха.

«Це подвійне задоволення – знаходитись тут, оскільки два роки тому в рамках «Молодості» ми презентували проект, а сьогодні представляємо сам фільм», – зауважує вона.

 Окрім, Києва і Гофа, «Істальгію» вже показували у Москві. На черзі – Братислава і Таллінн. 

Радіо Свобода

 
 

Додав nady 30 жовтня 2012

Про автора

Сорок років тому в Києві народився дводенний фестиваль-огляд студентських фільмів Київського державного інституту театрального мистецтва, на якому презентували усього 33 стрічки.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска