Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Ярослав Івашкевич / В Польщі вийшла біографія Івашкевича

У польському видавництві «Iskra» вийшов перший том найґрунтовнішої біографії письменника і перекладача Ярослава Івашкевича. 620 сторінок містять деякі важливі факти життя письменника, які були невідомі навіть його доньці.

«Інше життя», написане Радославом Романюком видається закономірним наслідком багаторічних досліджень автором спадщини письменника, пишуть Wiadomoci24. Воно вивершує ряд раніше опублікованих, у яких Романюк брав участь. Щоденники, листи, нотатки Івашкевича вже опрацьовувалися і становлять основу будь-якої біографії. Відмінність даного видання – у надзвичайно скрупульозному їх опрацюванні, що дозволяє познайомитися з життям письменника у всіх його аспектах: родинному, емоційному, соціальному, суспільно-політичному, і, в першу чергу, творчому. Детально описано всі аспекти повсякденного життя, які супроводжували і спонукали літературну працю, події банальні, важливі та трагічні. Видання ілюстроване серію портретів з родинного архіву.

Поданий новою біографією Івашкевич не обтяжуватиме читача лише ретельними переліками життєвих та робочих справ. Деякі факти, що автор був в змозі визначити, досі мало відомі, деякі з них були показані в новому світлі. Понад тим, автор не тільки вимальовує об’ємний та реалістичний портрет але й історію, на тлі якої він жив. Робота і презентує дані, і піддає їх інтерпретації. Цікавими видаються психологічні описи, які характеризують письменника, як особистість.

Радослав Романюк фокусується на як на найважливіших місцях, історієтворчих подіях біографії, так і на тому, що до них привело і що можна вважати початком визрівання цих поворотів. Перший том закінчується на логічному поділі – напередодні Другої світової війни в серпні 1939 року, Івашкевичу було сорок п’ять років. Друга частина, як можна зробити висновок, буде присвячена другій половині життя Івашкевича, наступним чотирьом десятиріччям, які співпали з війною і повоєнним періодом.

ЛітАкцент

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2012/11/02/v-polschi-vyjshla-biohrafija-ivashkevycha/">ЛітАкцент</a>

 
 

Додав Настічка 03 листопада 2012

Про автора

Ярослав Івашкевич народився 1894 року в Кальнику побіля Києва. Коли не рахувати дворічної перерви, що припадала на раннє дитинство, свою молодість, аж до 1918 року, він провів в Україні.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска