Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) Фламенко (2012) 12.72 Mb
Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) Форелі (2012) 11.44 Mb
Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) Крига (2012) 8.38 Mb
Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) Форель (2012 р) 4.49 Mb
Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) Чорна Жінка (2012 р) 3.13 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Інформація

Автори / Мандрівники (Жадан, Ойра, Кириченко) / Жадан і "Ойра" шаманили та співали коломийки про море, осінь, провідниць

На вихідних у букарні "Бабуїн" Сергій Жадан читав вірші під електронно-етнічні мелодії і співи гурту "Ойра" та Андрія Кириченка.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Маємо ще дві коломийки, - каже Сергій Жадан. - Поєднали слова народні та текст мого вірша "Нью-Йорк-факін-сіті". Еклектика народного та гостро-соціальної лірики харківського поета - основа їхнього музично-поетичного експерименту.


Проект називається "Мандрівники". Над ним працювали близько року. Вперше презентували його у Харкові і взимку зробили невеликий тур по Західній Україні, також побували в Полтаві, Дніпропетровську.

"Я Юрка Єфремова з "Ойри" знаю з кінця 90-х, - розказує Жадан. - Перші музичні "заготовки" ми зробили ще одинадцять років тому".

З нагоди виходу спільного альбому "Форелі" відіграли концерт у Києві. Альбом можна послухати он-лайн - в мережі він у вільному доступі.

Проект "Мандрівники" важко назвати саме концертом. Це скоріше музичний арт-перформенс. Поезію ритмічно начитує Сергій Жадан. А от в мелодіях - електронно-етнічне різноманіття.



Музиканти називають цей стиль - "етнотроніка". Юрко Єфремов бере до рук то бас-гітару, то дримбу. Петро Юха спершу грає на акустичний гітарі, а на коломийках змінює її на сопілку. Електронщик Андрій Кириченко поєднує перкусію та музику в стилі "ембіент". Наталя Дубинська акомпонує скрипкою. А Галина Бреславець заворожує звивистим вокалом. Коли дійшла черга до веснянок вона ще й заграла на варгані.

"Використовуємо дуже багато інструментів. Є дивовижні бурятські. Юрко, наприклад, грає ще й на залізному решеті, під'єднавши до нього кілька примочок. На жаль, це дуже громіздкий інструмент, тому на гастролі його не беремо. Щось від етнічних інструментів Юрка і мені перепало. Маю вдома бурятське", - каже Жадан.

І все це супроводжується химерною інсталяцією від художньої студії "Антресоля". Відеоряд, що проектується на музикантів, зроблений за принципом калейдоскопу - тут є і візерунки яблук, і мальовані обличчя, і осіннє листя.

До цього харківський поет уже експериментував з гуртом земляків "Собака в космосі". Вони випустили спільний альбом "Зброя пролетаріату". Це 11 пісень на власні тексти політичної спрямованості. За мелодіями - динамічний ска-панк.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед книг, у тісному залі букарні вмістилося більше сотні людей. Публіка заворожено мовчала, час від часу пританцьовуючи ногами. Ритмічні веснянки перепліталися з віршами про хворих і порятованих, про жіноче дихання, про вулички з псами, про провідниць, про море і повітря на стадіонах... "я все одно ітиму, тож і ви не спиняйтеся"...

текст, фото: Вікторія ХОМЕНКО, Gazeta.ua

 
 

Додав nady 23 листопада 2012

Про автора

«Мандрівники» - новий проект, в якому зустрілося СЛОВО поета Сергія Жадана та магічні МЕЛОДІЇ електронно-етнічного гурту «Ойра та Андрій Кириченко». Сергій Жадан (народився 1974 р.

Автори пов'язані с новиною

Сергій Жадан , Ойра , Андрій Кириченко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска