Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Фоззі Харків (2006 р.) 5.50 Mb
Фоззі Letter 2 Бабуля (Фоззі з Іреною Карпою) 7.74 Mb
Фоззі Тупий та ще тупіший 3.01 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Фоззі / «Так добре розповідаєш, що в мене вже телефон украли»

— Привіт. Я Фоззі. Презентую свою третю книжку. На цьому літературна частина закінчилася. Розсувайте столи — будемо танцювати футбодиско. Сьогодні ж грає харківський "Металіст", — каже музикант і телеведучий  Фоззі, справжнє ім'я Олександр Сидоренко.

Жестом запрошує проходити до зали гостей, які стовпилися у вузькому коридорі. 22 листопада у столичній кав'ярні "Бабуїн" Фоззі презентує свою третю книжку "Голки і ковзани".

Публіка в залі сміється, ніяково розглядається, але ніхто з-за столів не встає. Усі чекають на обіцяну розмову про книжку.

— Знаєте, яка була моя ідеальна літературна презентація? — питає Фоззі. Із 1998-го він виступає в харківському гурті "Танок На Майдані Конґо", пише тексти пісень. — Приходжу в Запоріжжі грати дискотеку. Обклався своїми книжками. Мене відводить у бік директор закладу і каже: "Можу одразу порадити — у нас добре йдуть ремікси Діми Білана". Я не піддався. Але коли за півгодини їм набридло моє діджейство — зрозумів, що, мабуть, треба було ставити "Мурку". На цьому моя презентація і скінчилася.

Мурку давай! — гукає з натовпу телеведучий Олександр Педан. Фоззі усміхається, відкладає в бік навушники.

В новій книжці йдеться про Євпаторію, Крим початку 1990-х. Писав її близько двох років. Це збірка оповідань, які об'єднані в одну історію. До цього у Фоззі вже вийшли романи "Ели воду из-под крана" та "Вінтер спорт". Нова книжка — їх продовження.

— У першій книжці описую, як колись 16-річним працював прибиральником на дитячому літньому пляжі в Євпаторії. Тому події "Голок і ковзанів" теж відбуваються саме там, — Фоззі закашлюється. Публіка починає аплодувати.

— Це не допоможе, — сміється Фоззі, поправляє навушники. — Це історія двох друзів, які мріяли стати наперсточниками. Але героям це не вдалося, бо мода на ковпаки швидко минула. Про всі вигадки наперсточників мені розповів один знайомий. Ми з ним, мабуть, добу проговорили без перерви. Так що я і мій текст тепер найбільші в цьому спеціалісти. Умістив у книжці лише соту частину того, що дізнався.

До зали заходить співак  Едуард Приступа, вокаліст гурту "НеДіля". На рожевому повідку проводить фокстер'єра Джері. Сідає за стол, пес умощується біля ніг.

— От і Діля прийшов, — вітається Фоззі з колишнім учасником свого гурту і продовжує. — Наприклад, раніше були такі жовті автобуси — "ікаруси". З їхніх чорних ручок на сидіннях нарізався поролон для кульок. У разі чого їх легко було сховати. Це ціла наука. Термін кришевать — теж пішов від цієї гри. Стати кришей — це накрити станок, щоб нижній гравець міг кульку сховати або ж непомітно викинути її та втекти.

— Саша, так добре розповідаєш, що в мене вже телефон украли!
— вигукує з кінця зали басист "ТНМК" Костянтин Жуйков. Музиканти сидять позаду зали, весь час вставляють жарти. На столі вокаліста групи Фагота — напівпорожня літрова пляшка ірландського віскі.

— А тепер, точно все. Розсувайте столи. Від мене обіцяне футбодиско, — через 20 хв. після початку каже Фоззі, стає за діджейський пульт. Грає електронну музику. Поряд на стіні вішають білий екран-полотно. На нього через проектор транслюватимуть футбольний матч. За кілька годин харківський "Металіст" перемагає леверкузенський "Баєр" із рахунком 2:0.

Вікторія ХОМЕНКО, Газета по-українськи" №1523 за 27.11.2012. Рубрика culture-newspaper

 
 

Додав nady 27 листопада 2012

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска