Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Jazz Bez / На фестивалі додатковий концерт: виступить «Peter Van Huffel & Alex Maksymiw Quartet»

10 грудня, в понеділок, у клубі "Picasso" на фестивалі "Jazz Bez", окрім джем-сейшену, відбудеться ще концерт міжнародного проекту «Peter Van Huffel & Alex Maksymiw Quartet», у якому грають джазмени з Німеччини, Канади та США.

Проте, належність музикантів цього проекту до певних країн є дуже умовним. Лідерами проекту є канадський саксофоніст Peter Van Huffel, який живе у Берліні, та гітарист українського походження Alex Maksymiw, що народився у Торонто, а живе у Амстердамі, Львові чи Нью-Йорку. Інших учасників колективу теж важко прив'язати до конретної географічної точки: чиказький барабанщик Frank Parker дуже багато часу проводить в Польщі, а контабасист Scott Kemp гарає і в Канаді , і в США.

Можливо, тому цей проект має можливість грати "світовий джаз", із цікавими і несподіваними конструкціями, джаз, який радше шукає нового звуку, аніж продовжує музичні традиції.

Більшість учасників колективу також грають у проекті Vinita Formation, який виступить на "ДжазБезі" 15 грудня.

Довідка:

Peter Van Huffel

Саксофоніст і кларнетист Петер Ван Хоффель є одним із активних учасників сучасної імпровізаційної та експериментальної сцен.

Він навчався в Торонто - де якийсь час спілкувався і грав із Алексом Максимівим та Скотом Кемпом, - тоді із 2002 по 2008 роки жив у Нью-Йорку. Але, напевне, європейське коріння дається взнаки і кілька років тому Ван Хоффель перебрався до Берліну, звідки регулярно виїжджає у тури Європою, Канадою та США.

Музикант має кілька проектів як лідер та бере участь у різних джазових та експериментальних складах як запрошений виконавець. Наприкінці 2012 року вийшов альбом «Howl!» його хард-рок/фрі-джаз тріо «Gorilla Mask», а на січень заплановано реліз платівки «Act One» ансамблю House of Mirrors, де разом із берлінськими піаністом і басистом та бельгійською вокалісткою Петер творить еклектичний музичний простір, змішуючи впливи таких композиторів ХХ століття як Лігеті та Мессіан та енергетичні імпровізації у межах простих, але часто непередбачуваних пісенних форм.

Alex Maksymiw

Народився в Торонто. Упродовж останніх 10 років, Максимів виступав і записувався з багатьма відомими виконавцями: Dick Oatts, Ranee Lee, Don Thompson, Natalio Sued, Kelly Jefferson, Michael Vatcher, the Amsterdam Jazz Orchestra, Юрій Яремчук. Також він пише музику для класичного ансамблю SOIL.

Александр походить з музичної сім'ї, тому з дитинства грав на віолончелі, фортепіано та співав. Уроки гри на гітарі йому давав всесвітньовідомий гіарист Lorne Lofsky. Алекс закінчив джазову програму Гумберт-Коледжа в Торонто. 2008 року здобув магістерський ступінь у Консерваторії Амстердаму, де навчався під керівництвом таких відомих гітаристів, як Peter Bernstein, Ben Monder та Jesse van Ruller.

2009 року Алекс став членом «JazzClub.Lviv».

Відео:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gMMF0nTznOA
http://www.youtube.com/watch?v=kNe4Zu_ud94
 

Поважай себе – слухай джаз!

 
 

Додав nady 09 грудня 2012

Про автора

Вже дванадцять років поспіль, незважаючи на жодні територіальні розмежування та умовності, «Jazz Bez» приносить радість меломанам, об’єднує організаторів з різних міст, провокує публіку до роздумів, а музикантів – до пошуку нових відтінків джазу та експе

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска