Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Піккардійська терція Гранули (кавер-версія пісні ТНМК, 2009 р.) 13,41 Mb
Піккардійська терція Sole Mio (2007 p.) 3.75 Mb
Піккардійська терція Moon River (2007 p.) 1.23 Mb
Піккардійська терція Шаляла (2003 р.) 7.65 Mb
Піккардійська терція Горіла сосна (2006 р.) 5.16 Mb
Піккардійська терція Santa Clause is coming to town 3,66 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Піккардійська терція / На порятунок храмових фресок

«Піккардійська терція» представить «Тиху ніч...» у храмі Святих апостолів Петра і Павла

У Старий Новий рік, 14 січня, а також наступного дня, 15 січня, у Львові в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів), що на вулиці Театральній, 11, відбудуться концерти вокальної формації «Піккардійська терція» з різдвяною програмою «Тиха ніч...» Спершу організатори планували концерт тільки 14 січня. Та оскільки охочих послухати, як колядує голосиста львівська шестірка, виявилося набагато більше, ніж може вмістити храм Петра і Павла, вирішили провести додатковий — 15-го.

У храмі чотири сотні місць для сидіння, й на них продаватимуть квитки. Загалом же до церкви на багатоголосу коляду від «піккардійців» зможе потрапити кожен охочий — стоячі місця безкоштовні.

Наголосимо: різдвяна програма «піккардійців» «Тиха ніч...» має суспільно важливу місію, адже частину коштів від продажу квитків використають на реставрацію розписів, які дивом збереглися у храмі. Йдеться про фрески, датовані початком XVIII століття, авторства художників Франциска і Себастьяна Екштейнів.

— Наш храм переніс різні лихоліття, через які частина розписів втрачена назавжди... — розповів  настоятель храму Степан Сус. — Але більшість унікальних фресок збереглася таки. Але тепер, через багатолітнє протікання даху, розписи осипаються, тож потребують термінової консервації.


Священик говорить, що не знає суми, необхідної на реставрацію фресок. Але...

— Храми і будують, і відновлюють на пожертви громади, тому приємно, що «піккардійці» хочуть у цьому допомогти. Храм — місце, де людина в особливий спосіб відчуває Божу присутність. А духовна музика цьому тільки сприяє. Маю надію, що спів «піккардійців» спонукатиме і владу, і меценатів профінансувати реставрацію пам’яток нашої святині.


Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

 
 

Додав nady 10 січня 2013

Про автора

Спочатку був пінг-понг. 15 років тому Славко Нудик  виграв турнір із малого тенісу в Володимира Якимця, а відтак і право на створення вокальної формації.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска