Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Валентина Юрків / Книгу зі старовинними рецептами та повстанськими колядками видали у Івано-Франківську

Жителька Івано-Франківська Валентина Юрків видала книгу «Святий вечір», до якої увійшли старовинні рецепти та повстанські колядки.

«До книги увійшли старовинні рецепти страв, які готують на Святвечір у селі Ямниця, що на Івано-Франківщині, та в селі Бичківці на Тернопільщині. Рецепти я записала ще від своєї бабуні, свекрухи, тітки, а ось повстанські колядки, які ще ніде не публікувались, мені надиктувала 94-річна дячиха з Ямниці. Ще вчора ми додавали колядки до книги, а вже завтра книга поступить у книгарні», - говорить В.Юрків.

Для вибагливих кулінарок авторка пропонує пісні голубці з квасної крижівки (капусти), картоплі та гречки. У сільських печах їх тушать цілу ніч, а в сучасних духовках – до 5 годин. Головну ж страву – кутю авторка книги радить готувати на Святвечір традиційну, не густу. Її складові – пшениця, мак, родзинки та горіхи. Мак треба терти вручну і за жодних обставин в цей вечір не говорити в хаті слово «мак», а лише «зернята», бо, за народним повір’ям, каже Валентина Юрків, мишей з хати не вивести й за рік.

УКРІНФОРМ

 
 

Додав nady 21 січня 2013

Про автора

Жителька Івано-Франківщини

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска