Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Survival Kit 5 / Прийом заявок на участь у фестивалі «Survival Kit 5»

Латвійський Центр Сучасного Мистецтва (LCCA) оголошує прийом заявок на участь у Міжнародному Фестивалі Сучасного Мистецтва “Survival Kit 5”, який відбуватиметься з 5 до 15 вересня 2013 року. Художникам пропонується поміркувати над темами, які, на їхній погляд, є важливими для суспільства сьогодні та втілити їх у власних роботах, тим самим пропонуючи альтернативні сценарії виживання в сучасному світі.

Директорка Латвійського Центру Сучасного Мистецтва та кураторка “Survival Kit 5” Солвіта Кресе коментує означену тему таким чином: «Щороку, організовуючи  Фестиваль “Survival Kit”, ми намагаємось зрозуміти, що за цей час змінилося в світі, які стратегії виживання використовуються в суспільстві зараз і яким чином ці події знаходять відображення в мистецтві. Світ ще й досі перебуває у стані швидкоплинності змін – змінюються політичні системи та мапи, нестійким є баланс економічної влади. Поряд із цим спостерігаємо невпинний ріст суспільної активності, що стимулює хвилю протестів проти системи, яка контролює політичну й економічну владу».
 
Повільна революція не має національних кордонів і лідерів, так само як і політичної програми. Основною її вимогою є необхідність зміни існуючої системи або створення її альтернативи. 
 
Що може зробити художник у такій «сейсмічній» ситуації? Чи може він взагалі впливати на неї? Які стратегії слід використовувати, перебуваючи в досить маргінальній позиції, у ситуації опозиції до влади? Адже саме таке відмежування від неї уможливлює критичне висловлювання. Найсміливіші ідеї виростають на задвірках влади. Важливо встигнути створити свої правила та ініціювати власну гру, перш ніж органам владного контролю вдасться класифікувати, підпорядкувати ваші неординарні ідеї в інтересах існуючої системи.
 
Аплікаційну форму на участь у фестивалі необхідно заповнити онлайн до 23:59 10 березня 2013 року. Також до аплікації слід додати CV, потрфоліо та інші візуальні матеріали.

 
 

Додав nady 05 лютого 2013

Про автора

Директорка Латвійського Центру Сучасного Мистецтва та кураторка “Survival Kit 5” Солвіта Кресе коментує означену тему таким чином: «Щороку, організовуючи Фестиваль “Survival Kit”, ми намагаємось зрозуміти, що за цей час змінилося в світі, які стратегії в

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска