Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Ярослав Лодигін та Сергій Жадан екранізують «Ворошиловград»

 

На зйомки фільму за сюжетом культового роману потрібно $ 500- 1млн.

Кінорежисер, поет і теле- і радіоведучий Ярослав Лодигін спільно з письменником Сергієм Жаданом розпочали підготовку до екранізації роману «Ворошиловград». Про це пан Лодигін розповів в інтерв`ю «Телекритиці».

 
Робота над проектом триває близько року. Автори бачать його як незалежний фільм із бюджетом $ 500- 1млн. Переговори щодо фінансування ведуть і в Україні, й за кордоном. Якщо спонсорів не знайдуть, Ярослав Лодигін планує вдатися до краудфандінгу. «Я не подіваюся, що знайти ці кошти буде легко, - коментує режисер. – Не кожна компанія піде на ризик щодо виробництва стрічки, де буде суржик, олігархи, рейдери, бандити, Донбас…». На фінансову співпрацю з телеканалами він не розраховує:«Зазвичай продюсери починають розмову із запитання, хто такий Жадан і скільки книжок він продав, не беручи до уваги ситуації на книжковому ринку України. Як і того, що читач поки що орієнтований виключно на легку літературу».
 
Однак потенціал культової книги вимірюється не продажами, переконаний Ярослав Лодигін. «"Ворошиловград" є на кожній полиці і добре знаний серед інтелегенції. Однак головне в цьому романі – його сильна драматургічна конструкція, актуальність і кінематографічність. Рейдерство і боротьба з ним – це тема, яка змушує кров кипіти», - каже режисер.
 
Нині автори картини готують документальний фільм, де йдеться про втілення їхньої ідеї в життя і передано дух роману. Стрічку, яка має допомогти знайти спонсорів, викладуть на YouTube.
 
«Ми з Сергієм поїхали до Старобільська, де відбувається дія "Ворошиловграда". Виявилося, що це миле містечко, мешканці якого спілкуються українською і їздять на велосипедах. Донбас взагалі спілкується українською! Коли я читав про це в романі, сприймав як щось дивне. З`ясувалося, так і є», - розповів Ярослав Лодигін.
 
У бекграунді пана Лодигіна – короткометражні стрічки «Дрифтер» і «Золотий парашут». Нині його продакшн Camaradas і ТО «Віктор Хлєбоусов» ведуть зйомки серіалу «Пам`ять». Попри короткий перелік фільмів, Сергій Жадан у молодого режисера вірить. «Бачив його роботи, але головне навіть не це. Головне, мені здається, ми з ним подібно бачимо цю книгу. Для мене це важливо. Ми їздили маршрутом головного героя, з цього може вийти щось цікаве», - розповів у коментарях «Телекритиці» автор «Ворошиловграда».
 
За словами письменника, поринути у кінопроцес він готовий, як тільки вирішаться фінансові питання. Як нагадав Сергій Жадан, кіносценарії він писав і раніше: «Трішки марудна, проте цікава робота». Щодо авторських прав, він відзначив: «Інші режисери не мають права на екранізацію». 
 
Відповідаючи на запитання про художні амбіції у фільмі про Донбас, задуманому Ярославом Лодигіним як близький за духом аудиторії братів Коенів, Сергій Жадан сказав, що сподівається, як мінімум, на «Оскар» за кращу роль другого плану для виконавця ролі Кочі.
 
Кастинги автори картини ще не розпочинали. 
Роман «Ворошиловград» видано в 2010 році харківським видавництвов «Фоліо». У цьому жорсткому соціальному творі Сергія Жадана чимало і героїв, і аспектів. Дії розгортаються у буднях неіснуючого на карті міста, де вирують реальні проблеми, справжнє рейдерство, флюїди брутальності, і постають питання вибору, які навмисне не придумаєш. Разом із помічником чиновника середньої ланки Германом Корольовим читач поринає у кодло і типажів і ландшафтів, списаних із Старобільська.
 
У 2010 році роман переміг у конкурсі «Книга року Бі-Бі-Сі за 2010 рік. Переклад роману видано в Росії. За рейтингом журналу «Фокус» Сергій Жадан увійшов до числа науспішніших українських письменників, де опинився на 20-тій позиції. За даними тижневика, сумарний річний тираж творів письменника становить 11,5 тисяч екземплярів.
 
«Телекритика»

 
 

Додав nady 12 лютого 2013

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска