Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мова / Фоззі, Фагот, Карпа, Красноокий, Ярмола і Сестри Тельнюк представлять СЕКС

Зірки української сцени разом із "текстуально активними" дівчатами борються за українську мову і проти Табачника.

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, рух "Не будь байдужим!" запрезентує проект "С.Е.К.С". Прочитують цю абревіатуру як Сучасне Епатажне Креативне Слово.

Знаменитості та найспокусливіші студентки-філологи з різних вишів розкажуть цього дня про уроки сучасної української літератури, які заплановані на весну для ста українських шкіл.

Активісти "НББ!" за підтримки викладачів Могилянки представлять нетрадиційні методики роботи з дітьми, що допоможуть спростувати негативні стереотипи щодо тотальної депресивності української літератури і репресивності вчителів-словесників. Принагідно учасники проекту обіцяли висловити все, що думають про Дмитра Табачника, Сергія Ківалова й Вадима Колесніченка.

"Текстуально активні" небайдужі мають намір під час занять переконати старшокласників, що українською можна говорити не лише про "сльози та соплі" чи кріпацтво, а й про "sex-drugs-rock'n'roll".

Підтримку заходу висловлює ціла когорта діячів української культури, а напряму долучитися до заходу погодились Фагот і Фоззі (гурт "ТнМК"), Вадим Красноокий (Mad Heads XL), Сашко Ярмола (Гайдамаки), співачки Сестри Тельнюк, Ірена Карпа та добровольці-філологи з різних вишів.

Час і місце презентації: 21 лютого, четвер, о 10:30 у київській книгарні "Є" на Лисенка, 3.

Зразу після заходу – відвідини столичної школи з пробним відкритим уроком!

Подібні презентації проекту "С.Е.К.С." заплановані в Одесі, Вінниці, Сумах, Харкові, Запоріжжі, Криму, у школах яких небайдужі проводитимуть такі ж заняття.

Всеукраїнська громадська організація "Не будь байдужим!" за 7 років провела 200 акцій та кампаній за відродження української мови, історії, культури. Серед цього – шкільні проекти "Укрмова – суперкльова!", "Мазепа. Made in Ukraine", "Я успішний і розмовляю українською". У 2009-му під тиском "НББ!" Кабмін видав Постанову про те, що в де-юре україномовних школах учителі і на перервах мають розмовляти українською. Перед перемогою Януковича на президентських виборах 2010 року Конституційний Суд скасував цей документ. Сотні волонтерів "Не будь байдужим!" - активні "антитабачниківці".


 

 
 

Додав nady 21 лютого 2013

Про автора

Мовні питання та мовознавство.

Автори пов'язані с новиною

Танок На Майдані Конго , Сестри Тельнюк , Ірена Карпа

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска