Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Сергій Жадан та Лада Лузіна написали спільну книгу

Спільний проект - одна повість письменниці Лади Лузіної та одна повість від письменника Сергія Жадана. Книга вийде у видавництві "Фоліо".

"Це спосіб поєднати здавалося б два несумісних автора і написати два зовсім різних твори, - розказує про новий проект Лада Лузіна. - У якійсь мірі ці два автономні твори на одну тему - тему людських стосунків, стосунків батьків та дітей, не розуміння один одного".

"Не буду розкривати основну інтригу сюжетів, але в якийсь момент наші персонажі пересікаються і починають взаємодіяти. У кінці повісті Жадана його герої їдуть з одного з провінційних містечок України, а мої навпаки приїжджають туди".

Повість Сергія Жадана називається "І мама ховала це у волоссі". Цей твір друкувався минулого року у "Сучасності". "І мама ховала це у волоссі" - це лірична повість про комівояжера. Історія про людину, котра намагається балансувати поміж почуттям обов´язку та почуттям закоханості.

Лада Лузіна назвала свою повість "Одуванчики". Описує сучасні роки.

"Написала її в невластивому мені стилі. Це не містика, не фантастика, не пригоди і ніяк не пов'язані з історією. Найближче за стилем твір нагадує роман "Мой труп". Якщо коротко - це психологія. Ця історія розказзана чотирма людьми" - пояснює Лада Лузіна.

"Чому "Одуванчики"? Все доволі просто. Думаю, ми погано розуміємо один одного, погано чуємо один одного, але це не заважає нам дуже сильно впливати на життя один одного і в певний час кардинальним чином змінювати долі інших. Ти ніколи не знаєш де зійде насіння кульбаби. Вітер їх несе - куди посіється, туди і посіється. Ми не знаємо як відгукнуться наші слова і як відгукнуться наші вчинки і будь-яка вигадана нами система може бути хибною".

Ілюстрації Лади Лузіної

Свою повість письменниця присвятила дідусеві – Веніаміну Лузіну.

"Це людина, яку я ніколи в своєму житті не бачила. Лише на фотографіях. Але один з персонажів - співак Сергій Хогін - списаний з нього. Моя бабуся була не першою його дружиною і не останньою. Він народився у дитячому будинку. Ми не знаємо, коли він помер - втратили з ним звязок. Він нізвідки прийшов і в нікуди пішов, але як не дивно я знаю, що дідусь багато в чому повпливав на моє життя. Є риси характера, які перейшли від нього до мами і до мене. Зрештою, спільного між героєм повісті і моїм дідусем не багато - чоловік, який мав багато жінок, якого носило по життю як насіння кульбаби".

"Мабуть таким чином я намагалася провести мости з минулим і розповісти за допомогою різни х історій, яким чином люди можуть впливати один на одного навіть не торкаючись один одного і не розуміючи" - пояснює задум повісті Лада Лузіна.

Також письменниця Лада Лузіна ілюструє обидві повісті.


 

 
 

Додав nady 11 березня 2013

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

Автори пов'язані с новиною

Лада Лузіна

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска