Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Брати Капранови / Дніпропетровець малює історію України в коміксах

Видатні культурні діячі та художники працюють над створенням коміксів з історії України, пише ІА «Наголос»

«Немає більш заплутаної та суперечливої науки, ніж історія України. Перелік князів, гетьманів та письменників, окремі території, різні завойовники - усе це не дає відповіді на просте запитання - що ми, українці, робимо на цій землі уже кілька тисяч років?», - йдеться на сторінці проекту у соціальній мережі Facebook.

Автори проекту брати Капранови пояснюють, що саме тому виникла ідея створити простий і зрозумілий комікс, який об'єднав би Україну від кіммерійців до Незалежності й від Закарпаття та Волині до Криму і Слобожанщини. До слова, усіх охочих допомогти автори ідеї запрошують уподобати сторінку проекту на сайті Idea X.

Брати Капранови розповіли, що проект створення коміксу з історії України триває вже другий рік. Наразі він знаходиться у стадії створення малюнків, над якими працює «своєрідна збірна України» - шість художників.

Так, портрети історичних осіб створює Юрко Журавель, комікси - Олег Коллар (Миколаїв), Олександр Бронзов (Чернігів), Олександр Костенко (Дніпропетровськ), Єгор Стрєлков (Крим), Юрій Васін (Вінниця).

Усю історію України від трипільців до Незалежності вмістили на 40 розворотів. На кожному - текст, портрет, мапа з поясненнями та два коротких комікси, які ілюструють цікаві і показові моменти.

«Ми консультуємося з провідними істориками: зокрема з Петром Кралюком (Острозька академія), Володимиром В'ятровичем, Олександром Палієм, з кримськотатарськими істориками. Вперше ми подаємо історію кримських татар як невід'ємну частину української історії - адже образ «ворога», який зліпили з кримських татар російські та радянські історики, конче треба ламати. Усі перемоги українці здобували в союзі з кримськими татарами, а поразки - коли цей союз розпадався», - розповіли брати Капранови.

За їхніми словами, на проект потрібно приблизно 80 тисяч гривень. Тому брати будуть вдячні тим, хто знайде можливість підтримати унікальну працю і зробити так, щоб наші діти знали, ким були і що робили їхні діди-прадіди.

ДНІПРОГРАД

 
 

Додав nady 23 березня 2013

Про автора

Брати Капранови. Народилися 24 липня 1967 року в Дубосарах, Молдова. Закінчили Уральський політехнічний інститут і радіотехнічний факультет Московського енергетичного інституту.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска