Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олена Теліга / Молодь Дніпропетровщини змагалася в майстерності читання поезій Олени Теліги

У Дніпропетровську відбувся тур 15-го Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною» на найкраще виконання творів Олени Теліги та доробків творчої молоді, присвячених життю і творчості поетеси.

Про це  у неділю повідомила голова обласної організації Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги Тетяна Хуторна.

За її словами, конкурсанти, які зібралися в обласній бібліотеці для молоді, представляли навчальні та професійні заклади міст і районів Дніпропетровщини. Змагалися у чотирьох номінаціях відповідно до віку та рівня підготовки: учні, студенти, професіонали і творча молодь. В останній номінації різні за віком конкурсанти представляли власні твори, присвячені Телізі, – прозові, поетичні, вокальні.

Виступи оцінювало професійне журі, до складу якого входили професор кафедри мовної підготовки Дніпропетровського університету внутрішніх справ Анатолій Поповський, письменник і журналіст Фідель Сухоніс, викладач сценічного мовлення Дніпропетровського театрально-художнього коледжу Галина Яшна та інші.

Як зазначила Тетяна Хуторна, творче змагання, засновником якого є Всеукраїнське жіноче товариство імені Теліги, проводиться вже півтора десятиліття і має на меті національно-патріотичне виховання молоді.

«Організувати і провести обласний конкурс на громадських засадах – справа не легка. Особливо, якщо взяти до уваги ставлення нинішньої влади і значної частини громадськості в нашому регіоні до творчості та біографії таких особистостей, якою була Олена Теліга. Але за 15 років ми отримали певний досвід, відпрацювали, так би мовити, стратегію і тактику в організації та проведенні конкурсу. Мабуть, наша праця не була марною, бо серед конкурсантів маємо вже династії, маємо постійних школярів та студентів, які щороку беруть участь і вперто домагаються перемог», – зазначила Тетяна Хуторна.

За підсумками змагання переможцями стали: серед учнів – Євген Дідик, школяр з міста Підгороднього, серед професійних читців – Алла Надточа, студентка Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. У номінації «Творча молодь» перемогла студентка Дніпропетровського університету внутрішніх справ Юлія Смоляк.

Радіо Свобода

 
 

Додав nady 25 березня 2013

Про автора

У тихі холодні дні, коли світ скорботно поминав 60-ліття трагедії Бабиного Яру, у моїй пам’яті чомусь виринули оті причепливі слова вірша “Партія веде” Павла Тичини (вчили у школі): “Та нехай собі як знають, Божеволіють, конають

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска