Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гайдамаки Меч Арея (2013 р.) 10.97 Mb
Гайдамаки Поки не кінчився дощ (2013 р.) 10.72 Mb
Гайдамаки Немає хліба - співай 9,56 Mb
Гайдамаки Z kolegami (Haydamaky&VooVoo, 2009 p.) 9,54 Mb
Гайдамаки Маланка (співає Маланка Леньо, 2007 р.) 4.17 Mb
Гайдамаки Ефір (2007 р.) 4,19 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Гайдамаки / «Найкраще пробуджує рок, бажано український» - гурт «Гайдамаки» презентує новий альбом

13-го квітня оновлений склад гурту "Гайдамаки" на чолі з Олександром Ярмолою презентують новий альбом "Годі спати!". Подія відбудеться у київському концертному холі Crystal Hall. Про справжній український рок і роботу над новим альбомом розповів Олександр Ярмола.

- Альбом називається "Годі спати!" Поділитеся власними методами "прокидання"?

- Це музика. Потужна, драйвова. Тільки прокинувся – одразу вмикай. Якщо когось треба розбудити – теж дуже дієвий спосіб. Найкраще "прокидає" рок, бажано український. Наразі наш альбом – найкращий варіант. Я служив в армії, тому легко прокидаюся. Лягти можу пізно, а прокинутися – у будь-який час. Буває після виступу йдеш на вечірку до 5-ї ранку, а о 7-й вже вставати й далі їхати. Годі спати – це також значить годі боятися (закодована назва альбому: "Годі с*яти!"). Зараз дуже багато стресу в українському суспільстві. Бояться кризи, уряду, ще чогось. Не треба боятися, треба діяти.

- Наскільки все-таки ситуація в державі відбивається на вашій творчості, взагалі на творчості українських музикантів?

- Музика стає більш суспільно активною, соціально спрямованою. Коли повертаєшся з-за кордону, тут одразу відчувається соціальна напруга. Творчість багатьох українських гуртів буде наповнюватися соціально активними речами.

- Наскільки довговічні пісні на соціальну тематику?

- Вони будуть актуальні, доки цей світ змінюватиметься, а це безкінечний процес. Все найкраще соціальне із 60-70 років є і досі. Соціальна боротьба буде завжди, як кохання і весна. Змінюватиме форми, але зміст залишається. І чим довша битва – тим солодша перемога.

- Альбом записували у Варшаві. Чи відрізняється робота над музичним продуктом тут і за кордоном?

- Різниця величезна. Це як порівняти наші дороги і європейські. Передусім, це - традиція не робити неякісних речей. І технологічно вищі. Але наш вибір був не стільки навіть Європи, як продюсера. Петро "Дзік" Ханцевич - дуже досвідчений та титулований продюсер, має за плечима купу "золота" та "платини", і він "останній з могікан" справжнього некомерційного рокенролу.

- Стає тенденцією, що українські артисти записують альбоми за кордоном. Як це вплине на наш шоу-бізнес?

- Безумовно позитивно. Не дивлячись на те, що будуть помилки. Не факт, що у вас вийде хороший продукт, якщо ви не знали продюсера особисто, просто знайшли його через Інтернет, хай і знаючи, що він робив добрі речі. Треба знати людину, і це є дуже важливим моментом. Але це все одно, запис за кордоном, це досвід. І кількість, як правило, переходить в якість.

- А наскільки ціни відрізняються?

- Абсолютно однакові. Можливо, топові американські продюсери і вищі ціни мають. Але у досить відомих, поважних професіоналів не вищі ціни.

- Скільки часу потрібно, щоб альбом окупився?

- Враховуючи, що диски у нас не продаються. Альбом ніколи не окупається у таких умовах. Тому є погана тенденція серед українських гуртів робити альбоми нашвидкуруч і використовувати їх як інформаційний привід для концертних турів. Це призводить до того, що насправді їх ніхто не слухає. Одна пісня повисить на радіо, на другу знімуть кліп. Але весь альбом – якщо він поганий – до кінця ніхто не послухає. Мені це не подобається. Музикант – це художник і треба пам'ятати, що після себе залишаєш саме альбом. Тому ми не пожлобилися, не пожаліли часу і коштів, щоб усі треки були однаково класними.

- Минулий рік був важким для гурту: зміна складу, скандали у пресі. Як зараз почуваєтесь?

- Дійсно, це був дуже важкий час для мене. Можна було розчаруватися, але це не дає руху вперед. Стиснув зуби і робив своє діло. Новий склад підібрався дуже класний, і на сьогодні я усім дуже задоволений. Хлопці зібралися різні і по-різному, але знайшли спільну мову зразу. Духова секція знайшлася у церкві. Після недільної служби підходять до мене хлопці і кажуть: чули, що збираєш новий склад? Ми готові. Вони раніше грали в "Юркеші", але Юрко як раз тоді вирішив відмовитися від духової секції. Прийшли й одразу почали грати. Дуже швидко зігралися.

Вечір обіцяє стати дійсно легендарним, адже одразу після виступу "Гайдамаків", які точно не дадуть заснути, у Crystal Hall виступатиме DZIDZIO.


 
 

Додав nady 27 березня 2013

Про автора

З00 років тому схід Європи палав вогнем — народ йшов на народ і царство на царство. З цього вогню з‘явились гайдамаки — воїни давнини, лицарі та бешкетники з України.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска