"У нас виник "робочий момент" з Держкіно. Оскільки маємо підписаний з ними ліцензійний договір, по якому можемо використовувати частини альманаху тільки з іменем "Україна, гудбай!", а не "Українські злі" чи будь-які інші назва, - пояснює Денис Іванов, продюсер кіноальманаху і генеральний директор компанії "Артхаус Трафік". - А окрім тих фільмів, які ми знімали сумісно з Держкіно ми додади до збірки ті фільми, які знімали режисери за свої кошти. Це стрічки "Останній день" Анастасії Касілової, "Красива жінка" Альони Алимової та "Гамбург" Володимира Тихого".

"Оскільки цей момент був не узгоджений, то ми зняли з прокату кінодобірку. Про цензуру річ не йде. У нас є це посвідчення на прокат. Цензура - це коли не видають дозвільні документи" - додав Денис Іванов.

Дистриб'ютори порахували, що зняти "Українських злих" з прокату було простіше, ніж переформатувати його і відокремлювати фільми, зняті за участю Держкіно, від фільмів, знятих незалежно від нього.

Разом з цим Аксинья Куріна, фільм якої також увійшов до цієї добірки у своєму блозі на "Українській правді" висловила припущення, що причиною для зняття альманаху з прокату могла стати короткометражка Альони Алимової "Красива жінка". Головна героїня фільму, за сюжетом, закохується в портрет Віктора Януковича. "Красиву жінку" раніше показували на кінофестивалі в Одесі минулого року, де фільм відзначили дипломом.

"Можу припустити, що паніку у можновладців викликала "Красива жінка" Альони Алимової, про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича. Альона найаполітичніша людина з моїх знайомих, і історія розказана у фільмі вийшла по дівочому ніжна - це не який-небудь "95 квартал". - пише у своєму блозі режисерка.

"У кінотеатрах другої, переформатованої частини альманаху "Україна, гудбай!" показувати не будуть. Зараз хочемо викласти ці фільми в інтернет, щоб їх могли подивитися усі бажаючі" - додав Денис Іванов.

Вікторія ХОМЕНКО, Gazeta.ua